Având în vedere că ne aflăm la final de an, când este o vreme a bilanțului, când se trage linie și se trag anumite concluzii, ce a mers bine, ce nu a mers, ce s-a realizat, ce s-a realizat doar parțial, ce nu s-a realizat deloc, am aruncat un ochi pe site-ul Primăriei. Nu ne-a interesat neapărat activitatea executivului, care a fost mediatizată la timpul potrivit, ci activitatea consilierilor locali municipali. Activitatea fiecărui consilier în parte, nu a grupurilor care au votat de fiecare dată cum le-a cerut partidul, indiferent dacă acest lucru a fost sau nu spre binele arădenilor. Și i-am luat pe fiecare în parte, încercând să accesăm rapoartele de activitate a tuturor celor 31 de consilieri care au activat sau activează încă în acest mandat. Nu mică ne-a fost mirarea când am văzut că nici măcar unul, așa de sămânță, nu și-a depus raportul de activitate pe site-ul Primăriei. Să fie oare din cauza faptului că nu au prea avut ce scrie în respectivele rapoarte, că în afară de ridicatul mâinii, când și cum le-a cerut partidul, nu au avut altă activitate? Să fie oare vorba despre o scăpare colectivă, sau de o problemă de care se fac vinovați administratorii site-ului? Nu, nici vorbă. Reprezentanții Primăriei ne anunță că „rapoartele de activitate ale domnilor consilieri sunt în curs de elaborare.

Fără CV și fără chip

Am observat însă, că mulți dintre ei nu s-au deranjat nici să-și publice CV-ul. Nu de alta, dar să știe și arădenii cine le reprezintă interesele. Astfel, se pot „lăuda” cu un CV gol: Laura Andreș, Adrian Barbeș, Călin Bibarț, Ionel Bulbuc, Cosmin Buruc, Mariana Cismașiu, Ionel Ciupe, Patricia Dinga, Flavius Emanoil Filip, Florin Mariș, Geanina Pistru, Isabela Rabotka, Lucian Riviș Tipei, Gheorghe Săplăcan, Marius Cristian Sfârâilă, Adrian Todor, Beniamin Vărcuș și Florina Vasilescu. Asta cu toate că, din câte știm, unii dintre ei ar avea ce scrie. De altfel, unii dintre aleșii arădenilor au ales să rămână fără chip, nepostându-și nici măcar fotografia. În această categorie intră printre alții Patricia Dinga, Emanoil Flavius Filip, Arsenie Handra, Florin Mariș, Geanina Pistru, Giovanni Strona, Mihai Szabo și Adrian Todor. Nici la capitolul mesaje pe care doresc să le transmită arădenilor, consilierii municipiului nu stau prea bine, doar că aici i-am putea înțelege. Poate cei care nu au completat nici această rubrică nu au nimic de spus, după cum nu au nimic de spus nici la ședințele la care participă.

După cum probabil ați observat, nu am menționat orientarea politică a niciunuia dintre consilierii care s-au făcut „remarcați” prin lipsa de transparență de care au dat și dau dovadă. Ei sunt de la toate partidele.

Ceea ce este îmbucurător este că toți și-au depus declarațiile de avere și de interese, respectând astfel prevederile legale.

Recomandările redacției