cjaAu împărţit banii în judeţ. Este vorba despre consilierii judeţeni, reuniţi, ieri, în şedinţă extraordinară.Toate cele cinci proiecte de hotărâri incluse pe ordinea de zi au fost aprobate, în unanimitate, prin votul consilierilor judeţeni.
Aşteptat cu sufletul la gură de adminis­traţiile locale din judeţ, verdictul privind sumele care vor fi alocate de CJA fiecărui consiliu local pentru drumurile judeţene şi comunale, precum şi cel privind sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale a fost dat, ieri, în urma votului. Au fost aprobate fără probleme şi cele două proiecte privind modificarea unor anexe de hotărâri ale CJA, privind aprobarea contractării unor finanţări rambursabile. Din capul locului, Nicolae Ioţcu le-a amintit consilierilor judeţeni că nu este vorba despre noi împrumuturi, ci strict despre modificarea res­pec- tivelor anexe ale hotărârilor de consiliu. Cele două hotărâri vizează susţinerea financiară din partea CJA a unor investiţii publice şi realizarea unor obiective de investiţii de interes judeţean.
Cu trei amendamente, două dintre ele formulate de Cornel Lucaci (USL) şi un al treilea aparţinând lui Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean, bugetele mai multor localităţi din judeţ au fost suplimentate. Banii pe care CJA i-a alocat în plus, în urma votului de ieri, vor fi alocaţi de administraţiile locale pentru lucrări de reabiliate a trotuarelor sau a unităţilor de învăţământ şi cultură, precum şi pentru modernizarea unor străzi. Doar în cazul comunei Brazii, amendamentul de suplimentare a bugetului, propus de Daniel Duruş înainte de vot şi formulat de preşedintele Nicolae Ioţcu, vizează plata unor arierate. Comunele care vor primi, în urma aprobării amendamentelor lui Cornel Lucaci, mai mulţi bani la buget din partea CJA sunt Bârzava, Fântânele şi Ghioroc. Pentru o serie de reparaţii la clădirea Căminului Cultural din Căpruţa, suplimentarea de fonduri alocată de Consiliul Judeţean comunei Bârzava este de 50 de mii de lei faţă de bugetul iniţial. La Fântânele, cei 90.000 de lei în plus la buget vor merge către lucrări de reabilitare a trotuarelor şi pentru reparaţii la clădirea şcolii. Tot pentru lucrări de reabili­- tare a trotuarelor vor fi folosiţi şi banii alocaţi, ieri, în plus de CJA pentru comuna Ghioroc. În urma aprobării aceluiaşi amendament, formulat de preşedintele Nicolae Ioţcu, câte 30.000 de lei vor completa bugetele locale de la Şiria, Sebiş şi Şagu, înscopul modernizării străzilor.

Recomandările redacției