Consiliul Județean a sesizat că, de curând, consilierii județeni din tabăra PSD au votat împtriva modernizării drumului Gurahonț – Buteni.
În şedinţa de Consiliu Judeţean de la finalul săptămânii trecute, consilierii judeţeni aparţinând PSD şi ALDE au votat împotriva finanţării drumului Gurahonţ-Dieci-Buteni. „Am asistat cu stupoare la gestul consilierilor din Opoziţie, care au votat împotriva alocării a 39 de milioane de lei, pentru finanţarea drumului judeţean Gurahonţ-Dieci-Buteni. Practic, au votat împotriva a 9.000 de arădeni, din cele şapte localităţi care sunt tranzitate de acest drum. Gestul consilierilor PSD şi ALDE este incalificabil. Nu înţeleg cum pot să aibă un asemenea vot aceşti consilieri, care au fost trimişi în Consiliul Judeţean să reprezinte interesele arădenilor, nu să lucreze împotriva lor”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.
Vicepreşedintele Bîlcea a atras atenția că este a doua oară când PSD boicotează şi se opune modernizării acestui drum. „Mai întâi am depus un proiect ca să se modernizeze drumul prin PNDL, dar Guvernul PSD-ALDE a respins proiectul, fără nici o explicaţie logică. După ce ministerul controlat de PSD a tăiat investițiile în acest drum, acum și consilierii ju­dețeni le-au tăiat. Asta demonstrează clar că PSD refuză să le acorde condiții corecte oamenilor din zona respectivă. Practic, este o palmă dată arădenilor”, a spus Sergiu Bîlcea.
Drumul judeţean 708 face legătura dintre Gurahonţ şi Buteni, are o lun­gime de 22,2 kilometri şi deserveşte 9.000 de lo­cuitori din 7 localităţi rive­rane Crişului Alb: Gurahonţ, Iosaş, Pescari, Dieci, Cociuba, Berindia şi Păulian.

Recomandările redacției