Consilierii CJA trebuie să voteze pentru alocarea banilor cuveniți nevăzătorilor

0
274

Nevăzătorii din Arad au șanse să își primească mai repede banii de la stat, deși  inițial, alocarea fondurilor a fost amânată pentru luna decembrie. Indemnizațiile de însoțitor pentru persoanele cu handicap vizual ar putea fi alocate în timp scurt de către Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Arad (AJPIS), la solicitarea DGASPC Arad. Totuși, pentru ca această măsură să fie luată este nevoie de votul consilierilor județeni.
De reamintit că, bugetul aprobat pentru anul 2016 nu a fost rectificat până la data plății prestațiilor sociale cuvenite pentru luna octombrie 2016, iar sumele aprobate inițial pentru județul Arad, prin bugetul de stat pe anul 2016, nu au putut acoperi integral valoarea statului de plată al lunii  octombrie 2016 – cu achitare în luna noiembrie 2016. Astfel, achitarea indemnizațiilor a fost amânată până în luna decembrie.
În aceste condiții, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a luat legătura cu AJPIS și Consiliul Județean, acesta din urmă mobilizându-se prin convocarea unei ședințe extraordinare, în vederea rectificării bugetare. Ședința va avea loc în 18 noiembrie.
Reprezentanții DGASPC Arad susțin că, achitarea indemnizației de însoțitor cuvenită persoanelor cu handicap vizual grav, care încasează drepturile conform Legii nr. 448/2006 în cont de tip card deschis la CEC Bank, va fi operată, astfel, în cel mai scurt timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.