Consilierii judeţeni ai PSD şi ALDE au părăsit sala înainte de începerea şedinţei Consiliului Judeţean de ieri. Cei 13 consilieri au luat această decizie în semn de protest, pentru că nu au fost introduse pe ordinea de zi două proiecte de hotărâre, unul dintre acestea vizând activitatea ADI Deşeuri, fiind legat de instituirea unei comisii de anchetă privind implementarea proiectului de management integrat al deşeurilor la nivel judeţean.
În aceste condiții, au putut fi aprobate doar proiectele care necesitau majoritate simplă, cel mai important, ca impact asu­pra arădenilor, fiind modernizarea drumului de legătură cu Timişul: Zăbalţ-limită judeţ, cu o lungime de 4,9 kilometri, cu o valoare estimată de 4.673.000 lei.
Tronsonul Zăbalţ-limită ju­dețul Timiş se adaugă altor drumuri care fac legătura cu judeţul învecinat şi, fie au fost modernizate (Arad-Felnac), fie se află în calendarul de modernizare sau reabilitare și anume: Sînpetru German-limită județ Timiș, spre Gelu (lucrare finanțată cu fonduri europene), Neudorf-limită județ Timiș (lucrare realizată cu fonduri ale CJA).

Recomandările redacției