Consilierii judeţeni s-au contrat, în timpul şedinţei de astăzi, pe mai multe proiecte

0
418

sedintaCofinanţarea lucrărilor de reabilitare a drumului Arad – Felnac- limită judeţ Timiş, precum şi realizarea unui sistem de monitorizare la Spitalul Judeţean au fost două dintre cele mai importante proiecte aprobate astăzi, în Consiliul Judeţean. Cu toate acestea, unii dintre consilieri au fost puşi pe harţă şi s-au opus unora din proiecte. „Am aprobat cota de finanţare pentru drumul Arad – Felnac şi sperăm ca în perioada următoare să primim repartiţia din cadrul Ordonanţei 28 aferentă acestui proiect. Acest proiect pentru reabilitarea drumului Arad – Felnac- limită judeţ Timiş a fost blocat din cauza Guvernului, care a oprit lucrările pe PNDI. Menţionez faptul că, în prezent, drumul Arad – Şiria – Seleuş se află în aceeaşi situaţie, adică predat ministerului, fapt care ne face să nu putem aloca resurse decât pentru întreţinere“, susţine preşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Ioţcu. Trebuie spus că CJA ar trebui să primească peste 26 de milioane de lei, prin PNDL, pentru drumul Arad – Felnac, la care se va adăuga o contribuţie de peste 700.000 de lei a Consiliului Judeţean.

Aprobat a fost şi proiectul „monitorizare, acces în spital, bariere şi aparate parcare“, la Spitalul Judeţean, proiect a cărui valoare se ridică la peste 800.000 de lei. Unii dintre consilieri au făcut comentarii legate de această viitoare investiţie şi s-au legat de proiectul de împrejmuire a Spitalului Judeţean, pe care l-au crezut acelaşi cu cel ce vizează dotarea cu sistem de securizare. Preşedintele CJA a oferit lămuri, explicând că, realizarea unui gard nou şi dotarea cu sisteme de legitimare, bariere şi camere video a Spitalului Judeţean sunt două proiecte diferite. Implicit, administraţia are de dat bani pentru două tipuri de lucrări şi achiziţii.

Licitaţie nouă pentru deşeuri

Discuţiile contradictorii au continuat apoi pe tema Masterplanului pe deşeuri, proiect cu care administraţia judeţeană a avut o serie de probleme, între care, blocajul generat de dizolvarea Consiliului Local Târnova. În prezent, CJA trebuie să aloce o contribuţie de 140.000 de lei la bugetul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor, lucru dezaprobat de unii consilieri. Consilierul PSD, Marius Sulincean a cerut să i se explice care este stadiul Masterplanului pe deşeuri, de către conducerea ADI deseuri şi pentru ce sunt alocate fonduri la ADI Deşeuri. „În ceea ce priveşte stadiul implementării a proiectului de management al deşeurilor, aşa cum se ştie, acest proiect a fost în mare parte finalizat. Mă refer la realizarea achiziţiilor de unităţi pentru ca sistemul să poată funcţiona, asistenţa tehnică şi totodată au fost achiziţionate maşinile de transport. Din cauza situaţiei contractului de lucrări care a fost reziliat între Consiliul Judeţean şi societatea care făcea aceste lucrări, prin hotărârea firmei  suntem nevoiţi să reluăm procedura pentru executarea lucrărilor rămase şi ne aflăm în stadiul de a pune în sistemul electronic de achiziţii publice, documentele necesare pentru licitaţie. O parte din ceea ce am cumpărat pentru funcţionarea sistemului de management al deşeurilor, va fi distribuit către cetăţeni în perioada următoare“, a explicat Nicolae Ioţcu.

Atmosfera tensionată s-a mai destins tocmai pe finalul şedinţei, când Nicolae Ioţcu le-a spus consilierilor: „Cred că, apropierea alegerilor vă face să fiţi mai agitaţi“. Preşedintele CJA a mai răspuns şi declaraţiilor făcute de unii politicieni arădeni, legate de situaţia numărului mare de bolnavi de cancer din Arad. „Mă bucur că şi parlamentarii din Arad reuşesc în acest moment să conştientizeze – mai ales cei de la putere, pentru că sunt acolo unde sunt reursele – că  judeţul Arad are câteva probleme legate de sistemul de sănătate. Noi nu am primit nicio sumă de la Ministerul Sănătăţii, aşa cum prevede legea pentru investiţii în sistemul medical, deşi Spitalul Judeţean are unităţi care funcţionează în şase clădiri retrocedate. De aceea, cred că orice interpelare este binevenită. Mai rămâne însă de văzut dacă interpelarea este un act pur politic de campanie electorală sau va fi urmată de alocări de resurse financiare pentru sistemul de sănătate“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.