Cei șapte consilieri locali ai Uniunii Salvați România vor să îngroape cu orice preț speranțele locuitorilor de pe strada Cehov, din cartierul Grădiște, de a avea o zonă rezidențială și de a scăpa întreaga zonă de bălăriile și nenorocirile care sunt acum acolo. În locul unei zone lăsate de izbeliște se va ridica un cartier rezidențial, care va ridica întreaga zonă la un alt nivel. Practic, una dintre cele mai frumoase zone rezidențiale se va ridica în cartierul Grădiște, însă cei de la USR, doar pentru a se „afla în treabă“ și să pună bețe în roate, și-au propus să strângă semnături pentru a împiedica dezvoltarea întregii zone. Motivul invocat de către cei de la USR este acela că blocurile ar fi prea mari și ar ține umbră caselor dimprejur, însă uită să adauge că acestea se află la foarte mare distanță de zona rezidențială care s-ar construi aici. În plus, actualmente, zona este împânzită de bălării, animale sălbatice sau câini ai străzii, gradul de nesiguranță din zonă fiind uriaș.

Așa cum au promis, cei șapte s-au suprasolicitat și au început să meargă din ușă în ușă pentru a bloca construirea unui complex rezidențial, care cuprindea pe lângă cele patru imobile și un parc destinat spațiilor verzi, toate dispuse pe cinci parcele. Consilierii USR au strâns semnături și au încercat să convingă pe toată lumea să se împotrivească ridicării acestui complex. Au „reușit“, după atâta alergătură, să adune 80 de semnături, de pe patru străzi. Media ar fi undeva de 20 de semnături, deci vreo cinci familii, per stradă, ceea ce este mai mult decât penibil și totodată nu poate fi catalogată decât reavoință.

Nu mai punem la socoteală faptul că toate semnăturile sunt de la persoane care nu cunosc intenția dezvoltatorului, însă cei de la USR au profitat de acest lucru, punându-le hârtia sub pix. Ca să nu mai vorbim de faptul că străzile de unde s-au strâns semnăturile sunt la o distanță apreciabilă de locul în care se intenționează ridicarea complexului rezidențial.

O petiție mincinoasă

Iată ce spune municipalitatea în legătură cu noul cartier rezidențial din Grădiște, pe care consilierii USR se străduiesc din toată puterea să îl oprească, profitând de neinformarea celor care au semnat petiția:

Amplasamentul pe care se propune dezvoltarea unei zone rezidențiale este conform Planului Urbanistic General zonă industrială, limita între zona rezidențială și cea industrială fiind tocmai strada Cehov din cartierul Grădiște.

Realizarea proiectului imobiliar de pe strada Cehov va contribui semnificativ la dezvoltarea armonioasă a zonei. În plus va reprezenta o zonă tampon între casele existente și terenul pe care, în orice moment, se poate solicita autorizare directă pentru producție, fără să fie nevoie de consultare publică. Mai mult decât atât, vor fi create funcțiuni complementare de care vor putea beneficia toți locuitorii zonei. În ceea ce privește regimul de înălțime al locuințelor colective admis în zonele cu locuințe individuale, acesta este reglementat de HCLM nr. 223/ 2012”.

Recomandările redacției