Consilierii locali au alocat alţi bani pentru acoperirea datoriilor CET Hidrocarburi

1
368

clmConsilierii locali au aprobat, luni, în cadrul unei ședințe extraordinare, alocarea de noi fonduri pentru acoperirea pierderilor înregistrate de CET Hidrocarburi, din excedentul bugetului local fiind alocată suma de 2.646.000 de lei.
În ultimele luni, municipalitatea a alocat, din bugetul local, milioane de euro pentru a acoperi pierderile din rețea, în condițiile în care acestea erau suportate până în urmă cu câțiva ani de Guvern.
Aradul nu a mai primit bani cu acest scop, sistemul fiind îngropat în datorii imense, care au condus și la executarea silită a CET. În mapele consilierilor locali a fost pus şi un document privind pierderile foarte mari înregistrate în rețeaua termică.
Datele apar într-un „Bilanț Energetic” realizat de o firmă din București pentru CET Hidrocarburi, care are drept scop identificarea modalităților de creștere a eficienței energetice și de reducere a pierderilor.
Potrivit specialiștilor care au elaborat studiul energetic, aproape 40 la sută din energia termică produsă și furnizată se pierde înainte să ajungă la populație. Pierderile efective de masă (conducte avariate) sunt mici, însă din cauză că țevile sunt slab sau deloc izolate, apa ajunge la destinație la o temperatură mult mai scăzută decât cea necesară.
În document se arată că răcirea apei se produce atât între CET-uri și punctele termice, cât și între acestea din urmă și locuințele consumatorilor.

1 COMENTARIU

  1. Chir nici un consilier nu are curajul ca sa spuna „STOP” gaurii negre, numite „sistem centralizat” ? Daca tot asa o tine, Aradul nu o sa mai aiba bani decat sa sustina un sistem aberant. Nu conductele sunt de vina, ci insasi existenta sistemului centralizat. Retea de gaz + termoteca cu condensatie (de preferinta, de apartament !), asta ar trebui sustinut. Faceti un calcul al pierderilor energetice si, o sa vedeti, ca am dreptate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.