Consilierii locali au aprobat reabilitarea reţelei de termoficare şi construirea unei centrale termice în Aradul Nou

1
350
cet
de termoficare va fi reabilitată în trei zone din oraş

Consilierii locali au aprobat, în prima şedinţă ordinară din acest an, Studiul de Fezabilitate „Reabilitarea reţelei de transport și distribuţie a energiei termice (termoficare) în Arad şi transformarea punctului termic din cartierul Aradul Nou”. Proiectul prevede construirea a 53 de module termice de scară, reabilitarea conductelor din reţeaua de distribuţie în Aradul Nou pe o lungime de 3.882 metri liniari, reabilitarea conductelor pe alte 4 magistrale pe o lungime de 4.820 metri şi construirea unei centrale de producţie a agentului termic în cartierul Aradul Nou. Centrala termică se va construi în cartierul Aradul Nou, pe strada Muncii şi va furniza agentul termic atât pentru încălzirea cât şi pentru prepararea apei calde de consum pentru blocurile de locuit din zonă.

Proiectul mai prevede şi reabilitarea şi modernizarea reţelelor de transport, prin înlocuirea completă a ţevilor de transport, pe patru magistrale.

Din magistrala 1, se va reabilita tronsonul care începe de la intersecţia străzii Ion Neculce cu Mărţişor, continuă pe Onisifor Ghibu, pe Aristide Dragomir, trece prin intersecţia cu Miron Costin şi se opreşte la capătul străzii Aristide Dragomir.

Din magistrala 2 se va reabilita tronsonul de pe B-dul General Dragalina, din dreptul Pieţei Romane, în apropierea străzii Paris şi va continua cu un alt tronson de circa 680 metri, tot pe Dragalina, până în spatele Primăriei.

Din magistrala 3 sunt propuse pentru reabilitare două tronsoane: unul de 260 metri de pe strada Bihorului spre Calea Aurel Vlaicu şi al doilea de 350 de metri, pe strada Avrig.

În ceea ce priveşte magistrala 4, în Micălaca, se vor reabilita două tronsoane: unul care începe pe Abrud, intersecţie cu Mioriţa, continuă pe Mioriţa pe o lungime de 110 metri şi al doilea tot de 110 metri, începe pe B-dul Titulescu în dreptul străzii Cetinei, continuă pe str. Gh. Ciuhandru şi se termină în punctul termic.

Durata de realizare a investiţiei este de 36 luni.

Finanţarea obiectivului de investiţie se va asigura din surse proprii ale bugetului general şi surse atrase prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român, Aria de concentrare 4 – Îmbunătăţirea mediului înconjurător”.

Valoarea totală a investiţiei este de 34,2 milioane lei (9,3 milioane franci elveţieni.

1 COMENTARIU

  1. Chiar nici un consilier nu se pricepe la economie + tehnica ? Insista in reabilitarea sistemului centralizat, o pacoste economica pentru Arad. S-a gandit, macar unul dintre ei, la un sistem alternativ, viabil ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.