Consilierii locali au respins trecerea ştrandului şi patinoarului la Recons

0
260

clm

Conslierii locali au avut nevoie de doar 20 de minute, luni, pentru a supune votului cele 49 de proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Municipal, majoritatea acestora fiind aprobate cu unanimitate de voturi.

Consilierii locali au respins, însă, proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de Fundamentare privind înfiinţarea serviciului comunitar de utilitate publică pentru administrarea zonelor de agrement, ceea ce înseamnă că Ştrandul Neptun şi Patinoarul Municipal nu au putut fi trecute în administrarea Recons.

Cu privire la acest subiect, Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, a precizat că a fost un vot politic şi că cei de la USL şi, mai nou, USD au fost întotdeauna împotriva modernizării ştrandului.  „A fost un vot de Gică-contra, bazat pe faptul că unii oameni din zona comercială, acum oameni politici pe la diverse partide, doresc să pună mâna pe ştrand, să-l administreze ei. Din 2004, de când am fost ales primar, am constatat că o treime din terenurile din zona comercială fuseseră vândute patronilor unor localuri, cu scopul de a-i ajuta pe aceştia să acapareze ştrandul”, a spus Gheorghe Falcă.

La fel, primarul i-a mai criticat pe consilierii USD care nu au votat Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al SC CET SA, care vizează investiţii în retehnologizarea centralei, care vor duce la scăderea preţului gigacaloriei.

De asemenea, consilierii locali au mai aprobat Programul de restructurale al CET Arad, care prevede concedierea colectivă a 134 de angajaţi, ale căror contracte de muncă vor înceta în iunie.

Totodată, aleşii locali şi-au mai dat avizul consultativ pentru transformarea Liceului Pedagogic în Colegiul Naţional „Preparandia-Dimitrie Ţichindeal”.

Au mai fost aprobate şi rezultatele finale ale evaluărilor anuale a managementului Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad şi Filarmonicii de Stat din Arad. Managerii celor două instituţii, Bogdan Costea şi Alin Văcean au obţinut note peste 9 la evaluare ceea ce le asigură continuitatea în fruntea instituţiilor sus-numite.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.