Sala Ferdinand a Palatului Administrativ a fost ieri, pentru ceva mai mult de o oră, locul unei întâlniri prietenești și a ședinței festive comune a consiliilor municipale din Gyula (Ungaria), și Arad (Romania). Din partea arădeană au participat ambii viceprimari: Călin Bibarț și Bognar Levente, și alți 17 consilieri, astfel că s-a întrunit și cvorumul, și o majoritate mai mare de două treimi – deși nimeni n-a verificat prezența.
În general a fost o egalitate incontestabilă, delegația consilierilor din Gyula fiind condusă tot de viceprimar. Ce l-a împiedicat pe primarul orașului maghiar aproape vecin cu orașul nostru să vină la Arad nu se știe, dar nici nu interesează, fiindcă nici primarul Aradului nu era prezent. „Vicele” Călin Bibarț a transmis din partea primarului Gheorghe Falcă regretele acestuia că nu poate fi prezent la întâlnire, fiind absent din localitate, regrete pe care le-au crezut doar oaspeții neștiutori de noua misie a primarului, misie care nu are nici în clin și nici în mânecă cu primăria și cu primăritul.
Într-o atmosferă destinsă, cei trei viceprimari au vorbit despre succesele înregistrate de cele două orașe, în strânsă colaborare, în atragerea fondurilor europene și în colaborarea strict bilaterală și despre necesitatea repetării acestor întâlniri fructuoase.
Dintre arădeni, dr. Gheor­ghe Furău a vorbit cu aplicație, deci argumentat, des­- pre colaborarea benefică a spitalului din Arad cu cel din Gyula  și cu cel din Békéscsaba, și despre un eveniment important care se va desfășura la Budapesta, eveniment la care vor fi prezenți medici din cele trei spitale.
S-a evocat posibilitatea de identificare a unor noi segmente de colaborare,
amintindu-se experiența vecinilor în exploatarea resurselor geotermale – care ne-ar prinde bine și nouă, iar dinspre oaspeți s-a amintit experiența Aradului în direcția parcurilor industriale care le-ar fi și lor de folos.
După ședința festivă propriu-zisă, gazde și oaspeți au trecut la munca în comisii.
În cadrul întâlnirii s-a organizat și un meci de fotbal, meci al cărui rezultat nu îl cunoaștem, dar avansăm un prognostic în orb: 10-10 (pentru ai noștri, desigur).

Recomandările redacției