consilieriConsilierii municipali ai USL continuă lupta cu primarul Gheorghe Falcă, care încearcă să-i facă să accepte preluarea în patrimoniul municipiului a lucrărilor din parcul de la Pădurice. Pe ordinea de zi a şedinţei CLM de luni se află două proiecte cu privire la preluarea unor obiective de investiţii, unul fiind realizat la iniţiativa primarului, iar cel de al doilea la iniţiativa consilierilor din Opoziţia locală. Dacă pe lista întocmită de Falcă se află un complex de locuinţe sociale de pe strada Tarafului, reamenajarea zonei de agrement de la Pădurice, reabilitarea reţelei stradale, fără îmbrăcăminţi moderne din cartierele Grădişte, Micălaca şi Subcetate, reabilitarea Centrului Istoric Vechi al municipiului, amplasarea monumentului de for public – bustul lui Salacz Gyula şi sala de sport de pe Voinicilor, de pe lista Opoziţiei a fost eliminată reamenajarea zonei Pădurice. Motivul? Costul exorbitant al lucrărilor. Astfel, întreaga lucrare a fost evaluată la 8.734.596,66 lei, din care doar pentru mobilierul urban s-a plătit suma de 756.043,81 lei.  Asta, în condiţiile în care o pergolă costă, potrivit Primăriei, 34.262,04 lei, o bancă, 4.308,37 lei, un coş de gunoi, 2.096,54 lei, o cişmea, 17.040,56 lei, un ceas, 60.349,88 lei, iar un suport pentru biciclete nu mai puţin de 2.925,83 lei.
Cu prilejul unor şedinţe din lunile trecute, consilierii USL au respins proiectul iniţiat şi atunci, tot de către primar, în care erau trecute şi alte obiective, motivând că nu pot accepta să gireze o asemenea risipă. Au făcut şi o propunere, pentru a nu mai fi acuzaţi că din cauza lor vor fi afectate celelalte obiective şi anume, scoaterea lucrării de la Pădurice din proiect. În acest scop, au venit cu o iniţiativă proprie, care va fi supusă votului la începutul săptămânii viitoare.
Şedinţă maraton
Luni, consilierii au fost convocaţi să ia parte la o şedinţă ordinară, pentru a vota nu mai puţin de 41 de proiecte. Printre acestea se numără şi proiectele cu privire la taxele şi impozitele locale; atestarea administratorilor de imobile; aprobarea încheierii a unei înţelegeri de colaborare între Arad şi Praga; modificarea organigramei şi statului de funcţii de la Primărie şi de la Filarmonică; trecerea a patru sectoare de drum din do­meniul public al statului şi administrarea Ministerului Transporturilor în domeniul public al municipiului şi administrarea CLM şi un nou proiect privind rectificarea bugetului municipiului Arad.
Lucian Şerban

Recomandările redacției