demisia

Cătălin Lazurcă, preşedintele comisiei de cultură din cadrul Consiliului Local Municipal, şi-a dat demisia din funcţie, acesta urmând să-şi continue activitatea ca scriitor.

Într-un comunicat de presă trimis joi, Cătălin Lazurcă a menţionat că decizia de a demisiona din Consiliul local nu are legătură cu rezultatul evaluării activităţii managerului Filarmonicii de Stat Arad.

“Această decizie a fost luată cu circa trei luni în urmă şi are resorturi strict personale, legate de angajamente profesionale şi vocaţionale mult mai vechi şi care ţin mai ales de statutul meu, poate modest, dar pentru mine important, de scriitor. Decizia fiind luată, nu a fost o chestiune de dacă ci de când va fi pusă ea în aplicare. Amânarea a ţinut doar de respectarea şi ducerea la îndeplinire unui alt angajament, asumat public şi instituţional: prezenţa în comisia de evaluare a managerului Filarmonicii. A fost deopotrivă şi un angajament uman şi personal, faţă de mulţi oameni din echipa Filarmonicii, ca şi faţă de marea majoritate a colegilor mei consilieri. În acest sens, odată dus la îndeplinire acest angajament, demisia s-ar fi produs indiferent de rezultatul evaluării de ieri”, a transmis Cătălin Lazurcă.

Acesta a mai adăugat faptul că speră că, atât colegii săi consilierii locali, cât şi primarul Gheorghe Falcă şi viceprimarul Levente Bognar, vor căuta în continuare şi vor găsi soluţii la problema Filarmonicii.

“Am chiar certitudinea că numai dinspre aceştia – primar, viceprimar şi consilieri – poate proveni acţiunea fermă şi decisivă care să îndrepte situaţia de la Filarmonică. Aceasta după ce, o spun cu tristeţe, breasla muzicală m-a dezamăgit profund prin reprezentanţii ei invitaţi şi plătiţi să facă, în mai multe rânduri, evaluări corecte şi curajoase”, a mai adăugat Cătălin Lazurcă.

Cătălin Lazurcă a fost ales consilier local la alegerile locale din 2012, pe listele Mişcării Creştin-Liberale.

În locul lui în Consiliul Local Municipal va intra Cosmin Şerb.

Recomandările redacției