farcas paginaUnul dintre consilierii municipali, care a fost ales pe listele Mişcării Creştin-Liberale (MCL) a fost trimis de maşina de vot a primarului Gheorghe Falcă să facă parte dintre consiliile de administraţie a trei şcoli din Arad, deşi nu a absolvit încă gimnaziul. Conform HCLM 28/14 februarie 2013, Ioan Farcaş a fost desemnat de colegii săi, să reprezinte Consiliul Local Municipal în consiliile de administraţie a două licee, Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici”, Liceul Teologic Penticostal, şi a Şcolii Postliceale Sanitare.
Din informaţiile noastre, deşi a trecut de mult de vârsta adolescenţei, Farcaş s-a înscris în 2008 în anul I al Programului „A doua şansă” pentru învăţământul secundar inferior, iniţiat de Ministerul Educaţiei pentru a permite tinerilor şi adulţilor, care au părăsit şcoala la un moment dat, să-şi continue studiile. Asta, în condiţiile în care el ştia că a reuşit să termine doar patru clase primare.
A ratat „A doua şansă”
Ioan Farcaş urma să înveţe la Şcoala Generală „Ilarion Felea”, dar în primul an a rămas repetent. Acest lucru nu ar fi trebuit să-l afecteze prea mult, dacă ar fi ştiut că a absolvit şi clasa a V-a, la o şcoală de renume din Arad, lucru care a fost des­coperit după ce dascălii de la „Ilarion Felea” au reuşit să-i găsească foaia matricolă. Cert este însă că Farcaş a fost înscris din nou în primul an şi a participat la cursuri până în anul III. În anul IV însă, nu a mai dat pe la şcoală, deşi orarul elevilor care fac parte din Programul „A doua şansă” este foarte flexibil, profesorii făcându-şi programul în funcţie de cel al elevilor, făcându-se cursuri şi după terminarea orelor şi sâmbăta. Astfel, din cauza absenţelor, consilierul nu a reuşit să promoveze anul IV. Dacă ar fi absolvit cei patru ani de şcoală din cadrul Programului „A doua şansă”, ar fi obţinut o calificare echivalentă cu absolvenţii anului al II-lea de la şcolile profesionale. Se pare însă că nu a fost interesat de acest lucru, în condiţiile în care a fost pus de primar pe lista MCL, iar apoi a fost trimis de colegi în consiliile de administraţie ale unor şcoli, fără ca nimeni să se întrebe dacă este cea mai potrivită persoană pentru acest lucru, având în vedere că în sistemul clasic de învăţământ a ajuns doar până în clasa a V-a.
Un consilier fără CV
Contactat telefonic, consilierul a recunoscut că face parte din trei consilii de administraţie, dar când a fost întrebat dacă i se pare normal acest lucru având în vedere trecutul său de elev, a refuzat să mai stea de vorbă cu noi. „Nu sunt dispus să discut o chestie de genul acesta la telefon”, s-a mărginit să spună Farcaş.
De menţionat că pe site-ul Primăriei, sunt prezentaţi toţi consili­erii locali, mulţi dintre aceştia pos­tându-şi şi CV-urile, alături de declaraţiile de avere şi de interese. Printre consilierii care nu şi-au făcut publice CV-urile se află şi Ioan Farcaş. Prietenii ştiu de ce…

Recomandările redacției