ecoConsiliul Concurenței a autorizat operațiunea de concentrare economică prin care societatea Graffiti Red, controlată de Cristian Burci, preia controlul asupra firmelor SBS Broadcasting Media și Prime Time Productions.

Autoritatea de concurență a evaluat operațiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice.

Graffiti Red face parte din grupul de companii controlat de Cristian Burci, activ în principal, pe piața agențiilor de publicitate și pe cea de editare și comercializare a publicațiilor.

Companiile achiziționate aparțin grupului SBS și activează, în domeniul producției și difuzării programelor de televiziune și radio.

În Romania, SBS Broadcasting Media deține licența postului de televiziune ‘Prima TV’

Consiliul Concurenței a anunțat, pe 9 ianuarie, că analizează operațiunea de concentrare economică prin care societatea Graffiti Red preia controlul asupra SBS Broadcasting Media, care deține licența postului de televiziune Prima TV și a companiei Prime Time Productions.

De altfel, Cristian Burci a fost cel care a lansat, în anul 1997, postul Prima TV.

„Companiile implicate în această operațiune oferă servicii de reprezentare media, servicii de creație, producție și promovare publicitară, servicii de relații publice, servicii de cercetare și studii de piață, editare și comercializare ziare și reviste, editare și comercializare cărți, DVD-uri și inserturi, comercializare spații publicitare, servicii tipografice pentru terți, servicii de difuzare a canalelor de televiziune fără plată, servicii de publicitate realizate prin transmisii de televiziune. SBS Broadcasting Media deține licența postului de televiziune Prima TV”, preciza Consiliul Concurenței, într-un comunicat.

Consiliul Concurenței era interesat în obținerea observațiilor și punctelor de vedere de la terți (inclusiv concurenți și clienți ai părților implicate), în legătură cu aceasta concentrare economică.

Postul de televiziune Prima TV a fost fondat în 1997 de omul de afaceri Cristian Burci, care a achiziționat, în 2012, și Adevărul Holding. El a vândut televiziunea în 2005 către SBS Broadcasting. AGERPRES/

Recomandările redacției