Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte de urgenţă vineri, la New York, pe tema situaţiei din Ierusalimul de Est şi teritoriile palestiniene, au anunţat diplomaţi, relatează AFP.

Reuniunea a fost solicitată de Iordania, membră a Consiliului, şi urmează să înceapă la ora locală 11.00 (18.00, ora României).

Diplomaţi din ţări membre ale Grupului Arab la ONU au participat joi după-amiaza la o reuniune la finalul căreia Iordania a fost însărcinată să contacteze preşedinţia spaniolă a Consiliului în vederea organizării acestei reuniuni, a declarat pentru presă ambasadorul palestinian la ONU Riyad Mansour.

„Situaţia este explozivă, Consiliul este necesar să-şi asume responsabilitatea, iar noi este necesar să facem totul pentru a opri vărsarea de sânge şi apoi să discutăm despre modul în care să protejăm populaţia civilă din teritoriile palestiniene”, a subliniat el.

Grupări palestiniene au îndemnat la manifestaţii, vineri, în Cisiordania şi Fâşia Gaza.

Cisiordania şi Ierusalimul de Est sunt, de la 1 octombrie, teatrul unor confruntări între tineri palestinieni şi militari israelieni, dar şi al unor atentate care amplifică temerile izbucnirii unei noi Intifada.

Sursa: Mediafax

Recomandările redacției