Reprezentanții Consiliului Județean au tras linie activității din acest an, un an pe care l-au numit „auster“din cauza măsurilor luate de Guvern, dar cu realizări pentru județ. Bilanțul anului 2018 – cele mai importante investiții și proiecte ale administrației județului, a fost prezentat în cadrul unei conferințe.

Nu a fost doar ceas de bilanț, ci și de rămas bun, vicepreședintele Claudia Boghicevici ținând ultimul discurs din poziția de conducere pe care a ocupat-o la CJA.

Președintele Iustin Cionca și vicepreședinții Claudia Boghicevici și Sergiu Bîlcea au expus fiecare realizările din domeniile și instituțiile de care s-au ocupat. Iustin Cionca a spus că 2018 a fost un an dificil, auster din cauza bugetului, dar fructuos din punct de vedere al fondurilor atrase pe diferite proiecte. „A fost unul al proiectelor europene. Este pentru prima dată în istoria Consiliului Judeţean când sunt depuse atât de multe proiecte”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele CJA. În domeniul sănătății publice, realizăm cele mai mari investiții din sistemul medical. În urma acestora, suma adusă de Consiliul Judeţean Arad pentru modernizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență, de la preluarea sa în anul 2010, va depăși 90 de milioane de euro. Se construiesc trei spitale noi Psihiatrie, Oncologie, un complex de Pediatrie-Matern, modernizăm cele și importante secții de spital. Datorită strategiei noastre de dezvoltare a sănătății publice și a parteneriatelor cu Facultatea de Medicină și organizațiile non-guvernamentale, astăzi, la Arad, funcționează secții care sunt printre cele mai moderne din România: Unitatea de Primire Urgențe, Hematologie, Pediatrie Infecțioase, Chirurgie și TBC” – a subliniat președintele Iustin Cionca.

Claudia Boghicevici a vorbit despre direcțiile pe care le-a coordonat în decursul activității sale. „Am urmărit ca instituțiile de care m-am ocupat să poată să își găsească surse externe de finanțare, pe proiecte. În ceea ce privește Aeroportul, știm cu toții că la momentul preluării de către Consiliul Județean, acesta nu avea niciun fel de activitate. În prezent avem curse charter și de anul viitor și Tarom va opera de la Arad. Și chiar dacă nu am ieșit public, trebuie să spun că am fost axați și pe zborurile de tip cargo“, a precizat aceasta. Claudia Boghicevici și-a exprimat regretul vizavi de faptul că se desparte de oameni cu care a colaborat mai bine de 10 ani.

În anii următori vom folosi fonduri europene, pentru o serie de investiţii. Cele mai importante sunt drumul Arad – Şiria – Buteni, centura de sud-est a Aradului, între Aradul Nou şi Vladimirescu, investiţie care prevede inclusiv un pod peste Mureş şi un pasaj peste calea ferată şi proiectul transfrontalier, prin care vom moderniza reţeaua de drumuri care leagă Curtici, Nădlac, Pecica şi Chişineu Criş“. a spus Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Recomandările redacției