casoaiaPasionaţii de ciclism, în special cei de ciclism montan pot să se înscrie la „Căsoaia Bike Race”, un eveniment de­dicat promovării ciclismului montan în special, a mişcării la modul general.
Evenimentul, coordonat de Adrian Glogoveţan de la Experienţa Multisport, este programat să aibă loc în 10 august, iar înscrierile se pot face până în 8 august, pe site-ul .
Probele sunt următoarele: cursa de 40 kilometri (pentru persoane de peste 18 ani), cursa de 12 kilometri (pentru persoane de peste 14 ani) şi cursa de un kilometru, necompetiţio­nală, fără limită de vârstă (pentru persoanele sub 14 ani, care vor fi însoţite de părinţi).
Cursa de 40 de kilometri presupune un efort susţinut şi este destinată celor cu cunoştinţe tehnice privind abordarea unui traseu de lungă durată, totodată fiind capabili să urce şi să coboare în siguranţă o pantă înclinată în condiţii dificile.
Cursa de 12 kilometri este destinată celor care vor să experimenteze ciclismul montan şi are un grad de dificultate redus, având pante cu înclinaţii moderate astfel încât parcurgerea traseului să fie un demers care să atragă spre acest sport cât mai mulţi pasionaţi de activităţile în aer liber.
Cursa de un kilometru este destinată copiilor în mod special fiind concepută pentru a oferi celor mici posi­bilitatea de a folosi bicicleta în natură, într-un mediu organizat, astfel încât acest demers să-i atragă spre practicarea acestui sport al ciclismului.
„Această competiţie este conectată cu Strategia de Dezvoltare a Turismului în judeţul Arad 2012 – 2016, strategie prin care ne dorim creşterea atractivităţii judeţului Arad ca destinaţie turistică pe direcţiile cu potenţial maxim de dezvol­tare: turism sportiv și de recreere, natural și cultural” a declarat Adrian Ţolea, vicepreşedintele Consiliului Ju­deţean Arad.
„Cu acest eveniment de ciclism montan dorim să continuăm seria activităţilor sportive dedicate celor interesaţi de menţinerea unei bune condiţii fizice şi îmbunătăţirii stării de sănătate prin măsuri active” a precizat Sorin Victor Roman, organizator al evenimentului.
Traseul propus pentru proba de 40 kilometri are ca punct de pornire Căsoaia cu continuare spre localitatea Arăneag de unde se părăseşte şoseaua intrând, la stânga, spre pădure. Odată ajunşi în pădure se continuă până la ieşirea din traseul de creastă (banda roşie), pe care se face stânga şi până pe Vârful Highiş. De pe Highiş se va face întoarcerea spre sosire, coborând spre Căsoaia pe un traseu marcat co­res­punzător.
Traseul pentru proba de 12 kilometri are ca punct de pornire Căsoaia cu continuare spre localitatea Arăneag, de unde se părăseşte şoseaua intrând la stânga spre pădure, de unde se continuă până la intersecţia cu traseul de coboare în Căsoaia care este marcat cu triunghi albastru, ajungând la sosire prin valea care trece pe langa Tabăra Căsoaia.
Pentru cei care doresc să se cazeze peste noapte, acest lucru se poate face la tabăra pentru copii şi tineret „Căsoaia”.
Organizatorii acestui eveniment sunt Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad şi Clubul Sportiv Experienţa Multisport.

Recomandările redacției