Consiliul Județean Arad funcționează cu 225 de angajați și cinci direcții

1
1484

Consiliul Județean Arad funcționează cu un număr de cinci direcții (după ce prin reorganizarea de anul trecut, Direcția de Administrație Publică și Direcția Comunicare și Strategii au fost reunite, fiind desființată o funcție de director executiv și o funcție de șef serviciu). Numărul total de posturi ocupate este 225, după cum urmează: Direcția Economică 36 de posturi, Direcția Tehnică-Investiții 50 de posturi, Direcția Programe de Dezvoltare 17 posturi, Direcția Comunicare, Strategii și Administrație Publică 47 de posturi, Direcția Arhitect Șef 11 posturi.

Schema de personal a Consiliului Județean Arad a fost elaborată pentru a acoperi nevoile generate de proiectele europene și naționale, respectiv activitățile curente ale instituției, prevăzute de Codul Administrativ. Potrivit reprezentanților CJA, la nivelul Consiliului Județean Arad nivelul de salarizare a fost stabilit în anul 2017 și este unul dintre cele mai reduse din țară (pe locul 40 din 41 de Consilii Județene).

Consiliul Județean Arad gestionează un număr de 21 de proiecte europene, în valoare de 597.476.424,11 lei. 

Unul dintre cele mai ample proiecte de modernizare a drumurilor județene din România, premiat la Gala Administrației Naționale, în decembrie 2019. Sunt în lucru 444 km de drumuri județene. Peste 50% din valoarea lucrărilor provin din fonduri europene.

Modernizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, prin construirea de spitale noi și construcții noi pentru extinderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, respectiv extinderea Ambulatorului.

Este în derulare și reabilitarea Spitalului de Psihiatrie din municipiul Arad. 

Consiliul Județean Arad are în lucru un număr de patru proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în valoare totală de 24,5 milioane euro: modernizarea drumului județean Bârsa-Moneasa-limită județ Bihor, modernizarea drumului județean Sânmartin-Olari-Caporal Alexa, construirea Spitalului de Psihiatrie de la Căpâlnaș, construirea Spitalului de Oncologie din municipiul Arad.

Acestea nu includ proiectele viitoare, câștigate în perioada 2016-2020. 

Totodată, a fost semnat parteneriatul cu județul Bihor pentru realizarea drumului expres Arad-Oradea (care se presupune că va scoate traficul greu din cartierul Gai). „Având în vedere aceste considerente, Consiliul Județean Arad funcționează cu o schemă de personal care asigură derularea proiectelor în lucru și elaborarea unor proiecte noi, necesare dezvoltării județului Arad.Consiliul Județean Arad nu comentează în niciun fel politica de personal a altor Consilii Județene”, spun cei de la CJA.

1 COMENTARIU

  1. Culmea tupeului, la CJ Bihor se reduce personalul de la 194 la 97 del a 1 decembrie.2020, la noi acesti incompetenti incearca sa justifice ( au sarit cu un articol in preintampinare ) 225 de angajati cu niste justificari facute pentru retardati. De aceea arata cum arata tot judetul, cu drumuri prost modernizate pe care dupa 6 luni apar plombele, de aceea colcaie infectiile in spitale, de aceea Aeroportul se foloseste pentru aterizat-decolat ciori, unde mai angajam niste lipitori de afise, ba mai il punem pe unul dintre ei comandant de aeroport. Cum sa modernizezi judetul cu asa oameni, dni pacate vom dispare intre Timis si Bihor. Dar ne meritam soarta, daca alegem valutisti,tamplari si ospatari sa ne conduca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.