OLYMPUS DIGITAL CAMERAAdministraţia judeţeană va folosi banii rămaşi din bugetul de anul trecut pentru mai multe lucrări prioritare. Cei mai mulţi bani vor fi orientaţi pentru sistemul de sănătate, dar şi pe infrastructură.
Consiliul Judeţean urmează să su­pună astăzi aprobării, alocarea a aproape 450.000 de lei din excedentul bugetar pe anul trecut pentru unele investiţii. Din total, cu 334.000 de lei se vor reabilita boxele de bolnavi de la Spitalul Psihiatrie Mocrea. Consiliul Judeţean va aloca 115.000 lei pentru lucrări de reabilitare în câteva centre sociale ce aparţin de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Tot din excedentul bugetar de anul trecut, 50.000 de lei vor fi destinaţi achizi­ţionării de tehnică de calcul.
Trebuie spus că, din bugetul de anul trecut, Consiliul Judeţean a rămas cu un total de peste 20,5 milioane de lei, dar pentru susţinerea de investiţii în 2013 s-a aprobat alocarea a peste 15,4 mili­oane de lei, din total.
În tot acest an, administraţia jude­ţeană ar urma să aloce fonduri importante din plusul bugetar pe anul trecut. Potrivit reprezentanţilor CJA, din cele peste 15 milioane de lei, peste 2,6 mili­oane de lei sunt pentru „Drumul Vinului: Păuliș-Ghioroc-Covăsânț-Șiria“. De ase­menea, o sumă de patru milioane de lei ar urma să fie folosită pentru rambursări de credite, bani cu care s-au cofinanţat lucrări la Drumul Vinului şi Masterplanul pe Deşeuri.

Recomandările redacției