Consiliul Județean cere Apelor Române îndiguirea sau regularizarea Crișului Alb, între Dieci și Revetiș

0
366

Zilele trecute, au avut loc pentru a nu stiu câta oară, inundații pe râul Crișul Alb în zona localităților Dieci și Revetiș. Aici, în perioada precipitațiilor abundente, se produce refularea râului colector Crișul Alb, fiind afectate în mod regulat culturile agricole și infrastructura drumului județean 708.  

Din acest motiv, Consiliul Județean Arad a solicitat astăzi, printr-o adresă înaintată Administrației Națională „Apele Române”, respectiv Administrației Bazinale de Apă Crișuri, să se ia măsuri în vederea efectuării unor  lucrări specific (îndiguiri, regularizări de albie, consolidări de maluri) pentru apărarea împotriva inundațiilor între localitățile Dieci și Revetiș.  

„Am mai spus-o și cu alte ocazii, nu este suficient că reparăm pagubele produse de inundații. Autoritățile locale și cele județene au nevoie de sprijinul și implicarea imediată a autorităților naționale pentru a preveni inundațiile, și în zona Dieci-Revetiș, dar și în alte locuri din județ unde într-un mod foarte păgubos efortul se concentrează pe remedierea pagubelor și nu pe prevenție. Eu știu că este mai scump pentru stat să îndiguiască sau să regularizeze albiile, pentru că sunt cheltuieli foarte mari care trebuie plătite deodată. Se mizează, ca într-o loterie, pe noroc: poate anul acesta nu vor fi inundații și suntem scutiți de cheltuiala cu despăgubirile. Această atitudine trebuie să înceteze, am sesizat asta și la inundațiile din Conop și Bârzava, de anii precedenți, o spun și acum. Am solicitat parlamentarilor PNL să preia această problemă și sper că se va înțelege și la București că locuitorii zonelor indundabile nu pot fi lăsați la nesfârșit la voia hazardului”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.