Consiliul Judeţean se reuneşte, la sfârşitul lunii, într-o şedinţă ordinară

0
416

sedintaPe 31 ianuarie se vor reuni aleşii judeţului, pentru prima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean din acest an.
Deocamdată, pe site-ul administraţiei jude­ţene nu sunt proiecte de hotărâre la transparenţă, iar în această perioadă – potrivit reprezentanţilor CJA – se lucrează la proiectul pentru bugetul judeţului. Vorbim de   un buget auster, întrucît Ara- dul nu primeşte de la centru decât bani pentru necesităţile de funcţionare şi cheltuielile sociale.
Potrivit noii legi a bugetului, fondurile sunt repartizate în funcţie de bugetele proprii ale judeţelor, oraşelor şi comunelor. În consecinţă, judeţele care au un buget estimat la peste 80 de milioane de lei nu primesc fonduri de la stat, oraşele ce au un buget estimat la 6 milioane de lei nu primesc fonduri de la stat şi în aceeaşi situaţie sunt comunele care au nu buget de peste 1,5 milioane de lei. Potrivit legii bugetului, Aradul are un buget estimat la 82 de milioane de lei, doar cu două milioane peste limita Guvernului.
În plus, pentru prima dată în acest an, bugetul naţional a fost gândit să fie aprobat numai pe şase luni de zile şi nu un an. Teoretic, după cele şase luni, în funcţie de cum s-au chivernisit banii se va trece la rectificări.
Bugetul judeţului Arad va trebui să stea la transparenţă 20 de zile, de abia apoi putând fi supus votului consilierilor judeţeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.