Consiliul Județean Arad a preluat drumurile Gurahonț-Buteni și Nădab-Seleuș, după finalizarea modernizării acestora. Lucrările pe cele două drumuri s-au încheiat anul acesta, reprezentând unele dintre cele mai importante investiții finalizate în domeniul infrastructurii rutiere în județul nostru, în ultimele luni.

Reabilitarea DJ 792 Nădab – Seleuș a presupus o intervenție pe un drum în lungime de  21,13 km. Scurgerea apelor nu mai putea fi asigurată datorită înierbării și colmatării șanțurilor existente. Intersecțiile cu drumurile laterale agricole, cu străzile din localități și cu drumurile comunale nu au fost amenajate și racordările au fost necorespunzătoare. Astăzi, prin reabilitarea acestui tronson de drum județean, care asigură legătura între localitățile Nădab, Cintei, Zărand și Seleuș, se asigură circulația în condiții de siguranță și confort. Reabilitarea a fost recepționată în luna august iar lucrarea a fost realizată de firma INTECO HOLDING. Valoarea investiției a fost de peste 16 milioane de lei.

Modernizarea DJ 708 Gurahonţ-Buteni presupunea o intervenție de la nivel de fundație pe drumul în lungime de 22,2 km. Prin programul de investiţii pe anul 2017 au fost alocate fondurile necesare. Sectorul de drum situat pe traseul proiectat se află între localităţile Gurahonţ şi Buteni şi traversează localităţile Gurahonţ, Iosaş, Pescari, Dieci, Cociuba, Berindia şi Paulian. Starea de viabilitate a drumului era necorespunzătoare – prezentând pe o lungime de 12,75 km o structură cu îmbrăcăminte asfaltică uşoară aflată într-o stare de degradare avansată cu gropi, denivelări și crăpături. Numeroasele gropi extinse pe o suprafaţă mare au provocat degradarea autovehiculelor şi au impus o viteză de deplasare redusă. De aceea Consiliul Județean a investit în modernizarea acestui drum.

Consilierii județeni au aprobat majorarea patrimoniului județului Arad  și datorită relocării stâlpilor Enel în cadrul proiectului „Modernizare DJ 708 km 44+400-66+600 Gurahonţ-Buteni”. Lucrările au început în decembrie 2020 și s-au finalizat în octombrie 2021, valoarea totală a acestora fiind de 307 mii lei. Au fost relocați stâlpi la Pescari, Dieci, Cociuba, Revetiș și Păulian.

Recomandările redacției