Administrația județeană vrea să achiziționeze autoturisme noi, prin Programul Rabla. Atât Consiliul Județean (CJA), cât și instituția subordonată, Centrul Cultural Județean vor să participe la programul de înnoire a parcului auto național, întrucât, la acest program pot participa și administrațiile publice.

Cei de la CJA vor să obțină fonduri nerambursabile sub formă de primă de casare, pentru achiziționarea de autovehicule noi, mai puțin poluante, în schimbul predării spre casare a autovehiculelor uzate. Valoarea nominală al unui tichet care se poate obține prin prima de casare în anul 2019,  este de 6.500 lei.

Consiliul Județean poate participa la program înscriind un număr de trei autovehicule, care îndeplinesc condițiile cerute de ghid. Adică sunt mai vechi de opt ani. Mașinile nu mai sunt funcționale – spun cei de la CJA.

Toate cele trei autovehicule sunt marca Dacia, primele două sunt modelul 1307 FRI, având anul fabricației 2003 și fac parte din parcul auto al Consiliului Județean Arad. Cel de-al treilea autovehicul este modeul R52315 Super Nova, având anul de fabricație 2001 și face parte din parcul auto al Centrului Militar Județean Arad, parc auto care, conform prevederilor legale, îi este asigurată dotarea cu autovehicole de către CJA.

Participarea la acest program este cuprinsă într-un proiect de hotărâre, întrucât consilierii județeni vor trebui să îl supună aprobării mai întâi, în ședința CJA.

„Ținând cont că aceste autovehicule nu mai sunt funcționale de doi ani, costurile de reparații fiind foarte mari și că acest program permite înnoirea parcului auto al insituției, propunem înscrierea acestor autovehicole în program în vederea achiziționării de autovehicule noi. Starea tehnică a autovehiculelor este arătată și prin notele de constatare emise de un service auto autorizat, pe care le atașăm prezentului referat. De asemenea menționăm că în exercițiul bugetar al anului 2019 sunt cuprinși banii necesari pentru achiziționarea acestor autovehicule“, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi suspus votului în CJA.

Pentru CJA, valoarea tichetelor ce vor fi obținute prin program se ridică la 19.500 de lei.

Centrul Cultural urmărește casarea unui singur autoturism din parcul auto al instituţiei.

Recomandările redacției