CLCConsiliul Local Civic (CLC) va organiza, astăzi, o acţiune, în faţa Palatului Administrativ, pentru a le explica arădenilor că recomandările din Raportul MCV sunt antidemocratice şi că aduc atingere dreptului la liberă exprimare. Asta, după ce în raportul respectiv s-a vorbit despre „ameninţările cu caracter personal împotriva judecătorilor și a familiilor acestora și campanii mediatice de hărțuire”. În raportul MCV de la începutul lunii se mai arată că „atacurile cu motivație politică la adresa sistemului judiciar nu au în­cetat. Este necesar ca toți membrii clasei politice să ajungă la un consens privind abținerea de la criticarea hotărârilor judecătorești, de la subminarea credibilității ma­gistraților sau de la exercitarea de presiuni asupra acestora. Comisia atrage atenția asupra rolului mij­loacelor de informare în masă. Au existat numeroase exemple de mijloace de informare în masă care au exercitat presiuni asupra sistemului judiciar. Situația sugerează necesitatea unei revizuiri a normelor exis­tente pentru a garanta faptul că libertatea presei este însoțită de o protecție corespunzătoare a instituțiilor.”
Reprezentanţii CLC susţin, prin intermediul unui comunicat de presă că Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) este un instrument fără precedent în istoria UE, aplicat în 2007 României şi Bulgariei pentru a controla reforma justiţiei şi lupta împotriva corupţiei, care, în ultimii doi ani a fost transformat într-un mecanism de control politic. „Prin MCV, România, ţară membră UE cu drepturi depline, este văzută ca fiind de rang secund. Este fără precedent ca un organism european, menit să fie garantul principiilor democratice, printre care şi libertatea presei, să facă abstracție de cadrul legal în vigoare și de standardele care rezultă din jurisprudența Curţii Europene a Drepturilor Omului”, se arată în comunicat.
În aceste condiţii, CLC anunţă că va desfăşura, astăzi, începând cu ora 13, o acţiune de informare. „Vom desfăşura în centrul municipiului Arad – punct de întâlnire Platoul din faţa Palatului Administrativ – o acţiune publica de informare a ce­tăţenilor cu privire recomandările antidemocratice ce vizează restrângerea libertăţii presei, recomandări conţinute în raportul MCV al Comisiei Europene şi susţinerea Articolului 11 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene ce vizează Libertatea de exprimare şi de informare (1) Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie şi libertatea de a primi sau de a transmite informaţii sau idei fără amestecul autorităţilor publice şi fără a ţine seama de frontiere. (2) Libertatea şi pluralismul mijloacelor de informare în masă sunt respectate şi Articolului 19 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului: «Orice individ are dreptul la libertatea de opinie şi de exprimare, ceea ce implică dreptul de a nu fi tulburat pentru opiniile sale şi acela de a căuta, de a primi şi de a răspândi, fără consideraţii de frontieră, informaţii şi idei prin orice mijloc de exprimare”, mai spun semnatarii comunicatului.

  • Porcomunistu spune:

    Eu am dreptul sa spun in acest loc al presei libere ca sunteti antieuropeni, ca ma simt jignit de voi? In 2007 cand a intrat Romania in UE de ce nu ati facut campanie de lamurire si de informare ca nu vreti in UE? Mai nou asa se cheama consiliul local de restaurare pe sest a comunistilor la putere? Obraznicia comunista vad ca e la mare moda din nou, mai USL-asilor in blana de bursuci !!Mai burtosilor , cati ani aveati in 1989? Pionieri ati fost ,pica-v-ar Steua Rosie de la Kremlin in cap? La tezele de matematica ati copiat ? Dar la bacalaureat ? Nu de altceva, dar aveti niste mutre de tractoristi cu aere de propagandisti la SMA! Se vede dupa carnetele , notesuri si caciuli cate parale stiintifice faceti!! Ca si Ponta Plagiatorul!!
    Ase , dara !! Daca stergeti ce-am scris mai ziaristi traseisti de la adevar e o idiotenie ultra. N-o sa vedem dara ca de tarcai la mate sunteti cu dimocratia !! Pe mine nu ma puteti lamuri ca MCV nu a scris in raport ceea ce trebuia scris si mai pe fata!! Cu porcii nu -i de purtat cu manusi!!

  • culmea nesimtirii rosii spune:

    ia uite cine vorbeste de drepturile omului, tocmai comunistii !

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției