vingaScandal imens în Consiliul Local Vinga. Primarul comunei, Ioan Negrei, spune că aleşii PD-L din Consiliul Local Vinga nu s-au prezentat ori s-au abţinut să voteze ordinea de zi a şedinţelor, la ultimele două întâlniri. Mărul discordiei în cadrul consiliului local îl constituie punerea în executare a unei sentinţe judecătoreşti emisă de Tribunalul Arad şi învestită ca definitivă şi irevocabilă. Sentinţa care are în vedere validarea mandatului a trei consilieri locali: Lengyel Petru, Gică Teodor Dorul şi Haraga Petru, care au candidat pe listele MC-L, au fost în primele opt poziţii care au fost declarate alese, au primit certificatul de consilier local, dar la validarea consiliului nu au mai fost validaţi. A fost invocată demisia celor trei prin nişte documente semnate anterior datei alegerilor locale, respectiv 10 iunie 2012. În acea situaţie pe locurile acestora au fost validaţi alte trei persoane. Consilierii aleşi dar nevalidaţi, au apelat la instanţă, care a dispus filialei judeţene  a PD-L să le valideze mandatele. „Noi am obţinut decizia instanţei în decembrie anul trecut. Consilierii actuali ai PD-L fac tot posibilul ca şedinţele să nu se desfăşoare pentru a nu fi noi validaţi. Este o situaţie icredibilă, care afectează bunul mers al lucrurilor”, ne spune Petru Lengyel, unul dintre cei trei consilieri care a avut câştig de cauză în instanţă.
Primarul Ioan Negrei condamnă pozi­ţia consilierilor PD-L şi spune că atitudinea acestora nu are nimic de-a face cu simţul civic. „Grupul de consilieri PD-L din con­siliu a boicotat acest demers legal. La prima şedinţă au refuzat să participe, iar şedinţa nu s-a putut desfăşura din lipsă de cvorum. La a doua şedinţa, deşi au participat, s-au abţinut să vo­teze ordinea de zi, situaţie în care aceasta nu a fost adoptată iar şedinţa nu a avut loc. Ţin să informez opinia publică din comuna Vinga pe această cale că această atitudine nu are legătură nici cu simţul civic şi este împotriva legii. Nepunerea în executare a unei sentinţe este un lucru grav, care lezează statul de drept şi cetăţeanul care a trimis prin vot, în consiliu local oameni care să apere interesele comunităţii, să respecte legea şi să ajute la rezolvarea problemelor comunei. Consilierii locali PD-L, respectiv: Golovescu Miroslav Daniel, Romanov Nicolae, Iştoc Anamaria, Siel Adrian, Ste­- pănescu Aurel şi Nemeth Ştefan blochează prin atitudine lor şi funcţionarea Primariei Comunei Vinga, care are obligaţia de a înainta spre aprobare consiliului local execuţia bugetară pe anul 2012. Prin atitudinea lor apreciez că aceste persoane se descalifică, de fapt aceştia nu mai reprezintă comuna, ci doar interese obscure care probabil le ghidează acţiunile”, ne spune Ioan Negrei, primarul comunei Vinga.
Conform Legii Administraţiei Publice Locale, în cazul în care timp de două luni nu se ia nicio decizie, consiliul local în cauză poate fi dizolvat, în urma unei hotărâri judecătoreşti. Cum ultima decizie a Consiliului Local Vinga a fost adoptată în 31 decembrie 2012, dacă în cursul acestei luni nu se va întruni sunt şanse foarte mari ca legislativul din Vinga să fie dizolvat. „Eu unul nu exclud această variantă, deşi nu mi-o doresc. Ar implica nişte costuri pentru bugetul local organizarea unor alegeri anticipate. Este ultima soluţie dacă nu vom ajunge la un numitor comun”, mai spune prima­rul Ioan Negrei.
Consiliului Local Vinga are 15 consilieri: şapte din PD-L, cinci USL, doi UDMR, şi unul din PP-DD. Cum alesul PP-DD face front comun în aceste acţiuni cu reprezentanţii PD-L, activitatea CL Vinga este blocată.

 • campean sergiu spune:

  Astia nu au ca cauta acolo,isi bat joc de noi!Mie personal mi se rupe de partidele lor atata vreme cat comuna asta se duce dracului!Sfatul meu este sa dizolve adunatura asta de oameni fara interes civic!

 • Dinamita spune:

  Sa-mi bag p..la in el primar si in toata gasca lui de papagali. Pai asta e primar azi maine face anul si nu a miscat un pai in Vinga cauta numa scandal. Vinga va suferi un enorm regres cu astfel de gunoaie de oameni fara capatai si prosti iar de suferit vom avea numai noi cetatenii din Vinga. Halal primar…… in rest apreciati si voi……..

 • ciprian spune:

  ………………………………………………………………………

 • cristi12 spune:

  Aici cei de la PDL se cearta intre ei fratilor!!!

 • cristi12 spune:

  a lasat stoicu 24 de miliarde „mostenire”….vila..alta femeie….!!! plina vinga de datorii….

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției