constantinConducerea executivă și-a făcut temele de aproape o lună, dar sunt simple schițe pe hârtie. Absolut nimic din cele cuprinse în planul pentru sezonul viitor nu a prins contur până acum.
„Bătrâna Doamnă” a rămas cu cei trei fotbaliști aflați sub contract și în momentul intrării în vacanță: Monac, Neagu și Bîrză, nu a semnat cu nimeni, aici incluzând fețe vechi (Gligor, Siminic, Mărginean, Laso, Feussi sau antrenorul Falub) și noi („loturile” FC Argeș și FC Bihor, plus Pap, Firțulescu și alții), dar nici nu a bătut în cuie un program de pregătire, cantonament sau meciuri de verificare. Pe scurt, UTA, sau mai bine spus acționarii ei, Giovanni Catanzariti și mai ales Adrian Marțian au bătut pasul pe loc. Nu există buget, strategie cu adevărat realistă și sunt din ce în ce mai puține speranțe că se va rezolva ceva.
Totuși, Marțian s-a angajat să miște lucrurile în acesată săptămână, însă promisiunile nu mai țin loc de foame.
Gheorghe Constantin, care se află în vâltoarea evenimentelor în calitate de director executiv, are o altă viziune despre ce ar trebui să se întâmple de astăzi înainte în Calea Aurel Vlaicu. „După părerea mea, ar trebui aduși la club cât mai mulți fotbaliști arădeni, calitatea și vârsta lor contează mai puțin în momentul față. Vreau să spun că e greu să convingi fotbaliști din alte județe să vină la UTA, sau cel puțin asta cred eu în momentul de față. Mi-ar plăcea să se schimbe lucrurile, dar trebuie să se cunoască realitatea. Adică s-a cam intrat în criză de timp. Nici măcar nu știm când ne reunim, cu cine ne reunim, unde facem pregătirea, în orice caz nu există perspective de a ataca promovarea, așa cum s-a dorit inițial. Îmi pare rău că spun asta, dar acționarii asta ne arată. Ambii ar trebui să ia taurul de coarne până când nu va fi cu adevărat târziu”, a explicat „oficialul” arădenilor.
Dacă nici până miercuri sau joi, situația nu se schimbă în curtea Campioanei Provinciei, alarma nu mai poate fi ignorată. Adrian Marțian ar trebui să oficializeze transferurile piteștenilor Cârstoiu, Briceag, Dulcea și Ion, bihorenilor Selagea, Zanardini, Florean, Markus, plus Bud, dar e chemat să și achite măcar o parte din restanțele către fotbaliști, antrenori și restul angajaților pe lunile martie, aprilie și mai. În caz contrar, colapsul bate din nou la ușa „Bătrânei Doamne”.

Recomandările redacției