Created with Nokia Smart CamNumărul şomerilor a crescut cu peste 19.000 în iulie faţă de iunie, ajungând la 460.990, a anunţat Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. O altă instituție a statului care ne spune că România este pe calea recesiunii, o recesiune creată de Guvernul PSD de această dată, nu de contextul internațional.

Guvernul PSD este campionul scăderii economice, a creat mai mulți șomeri decât a adus criza mondială resimțită în România în anii 2010-2012. Dar acești șomeri nu sunt în Arad, județ fruntaș la gradul de ocupare a pieței muncii, ci în județele păstorite și îmbuibate de fonduri guvernamentale de Victor Ponta și Liviu Dragnea, județe ca Gorj, Teleorman, Olt, declară senatorul arădean, Constantin Igaș.

Potrivit statisticilor, în Gorj numărul de șomeri a crescut cu 1.279 persoane, în Teleorman cu 1.245 persoane. În același timp au crescut și investițiile publice din banii statului în aceste județe. „Mai mulți șomeri înseamnă vreo 52 milioane lei din banii românilor către ajutoarele de șomaj, ceea ce este de înțeles pe de o parte. Pentru mine, ca senator arădean, este inacceptabil să văd cum Aradul este blocat complet și proiectele nefinanțate, în timp ce Gorjul lui Ponta primește vreo 5,5 milioane euro, aproape jumătate din banii alocați subvențiilor pentru șomaj”, este de părere Igaș.

 

Recomandările redacției