Vă mai amintiţi de Butunoi? Adrian Butunoi. Consilierul judeţean care s-a făcut remarcat, acum vreo lună, printr-o postarea agramată pe Facebook, în care scria despre „firmele de casă ale PNL” care nu deszăpezesc judeţul aşa cum trebuie, fără să ţină cont de numărul de maşini cu care este obligată să intervină societatea care a câştigat licitaţia de deszăpezire organizată de Consiliul Judeţean. Consiliu Judeţean din care face parte şi onoratul domn Butunoi. Nu mai redăm postarea cu pricina pentru că modul în care s-a exprimat politicianul social-democrat reprezintă de fapt o insultă la adresa limbii române.

Acum însă, Butunoi recidivează. Nu mai scrie pe Facebook, sau cel puţin nu am mai văzut noi, având în vedere că ne-a şters din lista de prieteni, ci dă o declaraţie unui site de ştiri locale. Politicianul vorbeşte despre problemele legate de deszăpezire existente pe DJ 709D, şi în calitatea lui de consilier judeţean face constatări, fără să propună nici o soluţie. „M-am deplasat acolo şi am constatat că nu s-a acţionat cu răspundere”, spune printre altele Butunoi, transformându-se din consilier judeţean în „constatator judeţean”, adică într-o persoană care vede ceva, constată, îşi dă cu părerea şi pleacă mai departe, cum îi stă bine unui pesedist aflat în opoziţie.

Am fi totuşi curioşi să aflăm ce demersuri a făcut alesul PSD din decembrie, când şi-a manifestat marea sa preocupare pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, până în prezent, pentru suplimentarea numărului de utilaje cu care reprezentanţii Consiliului Judeţean cer să se intervină pe drumurile aflate în aria lor de competenţă. Dacă nu a făcut decât să vorbească în vânt, ar trebui să fie cinstit până la capăt şi să menţioneze şi acest lucru atunci când mai vorbeşte despre deszăpezirea drumurilor judeţene.

Recomandările redacției