westInvitatul lunii februarie la „Personalităţi arădene” este sportivul şi constructorul de ambarcaţiuni nautice Reinhardt West. Reinhardt West se va întâlni cu publicul joi, 14 februarie 2013, de la ora 13 în Sala Concordia a Bibliotecii Jude­ţene A.D. Xenopol. Acesta şi-a început cariera ca sportiv pe caiac în anul 1969. În anul 1974 a devenit antrenor secund şi apoi principal, la clubul Voinţa din Arad, iar mai târziu la clubul Steaua. Din anul 1981 sportivul a emigrat în Germania Federală, unde a activat tot ca antrenor. „A experimentat eşecul în faţa echi­pei Republicii Democrate Germane, dar şi succesul prin campionii naţionali şi mondiali pe care i-a format”, ne-a declarat Lucia Bibarţ, purtător de cuvânt al Bibliotecii Judeţene A. D. Xenopol.
După Revoluţia din 1989, arădeanul Reinhardt West a revenit acasă, unde şi-a transformat hobby-ul pentru bărci în propria afacere. A reuşit, după multă perseverenţă, să-şi închege propriul atelier – singurul de acest fel din România – în care nouă angajaţi recondiţionează şi construiesc ambarcaţiuni nautice sportive.
Pe lângă multele experienţe trăite, Reinhardt West împreună cu Călin Nica au întreprins o expediţie în caiace pe Du­năre, au străbătut şapte ţări, refăcând tra­seul fluviului de la izvor până la vărsare.
Personalităţi arădene este unul dintre cele mai longevive proiecte ale Bi­bliotecii Judeţene A. D. Xenopol şi a fost iniţiat în 2007 de Lucia Bibarţ, propu­nându-şi să aducă în faţa publicului acele personalităţi din oraşul nostru care s-au evidenţiat în domeniul în care îşi desfăşoară activitatea. Până acum au fost invitaţi scriitori, artişti plastici, profesori, medici, actori, sportivi, economişti, oameni de afaceri, preoţi.

Recomandările redacției