containere gunoiAșa după cum ne spunea cu ceva vreme în urmă viceprimarul Ladislau Heleport şi în comuna Bata se va face în curând colectarea selectivă a resturilor menajere, fiind pregătite pentru aceasta şi containerele corespunzătoare: pentru plastic, hârtie/metal, sticlă şi gunoi menajer. Acest gen de colectare se face în urma includerii comunei în masterplanul realizat prin intermediul Consiliului Județean. Pentru a reuși acest pas, comuna s-a asociat, cu alte câteva comune din zonă și vecinătăți, în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) din care fac parte o serie de comune.
„Au fost aduse de la Lipova câteva zeci  de containere de 1,1 mc. Lucrările de construire a platformelor unde vor fi amplasate aceste containere este aproape de final. Mai sunt de făcut doar trei dintr-un total de 18. Locațiile au fost gândite în așa fel încât la ele să poată avea acces mașinile ce transportă gunoiul și materialele reciclate; aceasta fiind valabil pentru fiecare sat al comunei. Platformele pentru aceste containere tematice (pentru plastic, hârtie/metal, sticlă) și unul pentru gunoi menajer sunt amplaste astfel: în Bulci – 3, în Bacău de Mijloc – 3, în Țela – 4 și în Bata 8. De asemenea, probabil  vor fi distribuite și pubele ori saci pentru a fi date fiecărei gospodării, pentru depozitarea resturilor menajere până la termenul de ridicare care va fi probabil săptămânal – sau cum se va stabili, după necesități. Oricum, noi sperăm că în această primăvară aceste aspecte vor fi stabilite și probabil se va face și o renegociere a costurilor acestor servicii“ – ne descria pe scurt situația Ladislau Heleport.
Deocamdată,  în urma Hotărârii Consiliului Local Bata, de acum doi ani și ceva, problema ridicării gunoiului menajer a fost reglementată atât în Bata cât şi în satele aparţinătoare printr-un contract încheiat cu o firmă specializată care vine o dată pe lună, în jurul datei de 20, pentru colectarea gunoiului menajer.

Recomandările redacției