Contabilii se pregătesc să-și sărbătorească ziua

0
430

Contabilii arădeni, membri ai Corpului Exper­ților Contabili și Contabili Autorizați din România (CECCAR) se pregătesc de sărbătoare. Asta, în condițiile în care pe 21 septembrie este Ziua Națională a Contabilului Român.
„CECCAR Arad vă invită la sărbătorirea «Zilei Naționale a Contabilului Român», eveniment care va avea loc în 21 septembrie 2017, începând cu ora 15.00, în municipiul Arad, la Casa de Cultură a Sindi­- catelor; Ineu, la Hotel Central; Sebiș, la Hotel Sebiș. Invităm toți profesioniștii contabili, indiferent de statut, angajat sau în practica liberă, membri sau nemembri ai CECCAR, să participe la manifestările organizate cu această ocazie. Corpul Experților Contabili și Contabili Autorizați din România, Filiala Arad, ureăză «La Mulți Ani» tuturor profesioniștilor contabili din județul Arad”, susține prof. univ. dr. Dorel Mateș, președintele CECCAR.
Potrivit reprezentanților CECCAR, pe 21 septembrie toți profesioniștii contabili din țară se întâlnesc, sărbătoresc și discută despre profesia contabilă de ieri, de azi și despre perspectivele de viitor.
„Pe măsură ce procesul globalizării se resimte tot mai mult  şi în ţara noastră, prin  deschiderea porţilor în favoarea investiţiilor străine pentru a permite afacerilor să se extindă dincolo de frontiere, profesia contabilă  are un rol vital  în  asigurarea  credibilităţii situațiilor financiare la nivel naţional  şi implicit a  fidelității raportărilor financiare globale. Profesia contabilă  cu o sferă largă  de acțiune și cu  diverse specializări, este cea care asigură  mediului de afaceri, certitudine, coerență, siguranță și perspectivă.CECCAR,  persoană  juridică  de utilitate publică, are ca atribuţie principală  apărarea prestigiului şi independenţei profesionale a membrilor săi în raporturile cu organismele specializate precum şi cu alte persoane fizice şi  juridice din ţară şi din străinătate, iar membrii săi  îndeplinesc un rol social  important  prin faptul că investitorii, împrumutătorii de fonduri, angajatorii de personal  și nu în ultimul rând organismele guvernamentale sunt   beneficiarii direcţi ai serviciilor prestate de experții contabili și contabilii autorizați. Ca organism care gestionează  profesia contabilă din România, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați  susține și promovează practicile profesionale de înaltă calitate printr-o grijă  deosebită pentru competență,  profesionalism și etică a tuturor  celor  implicați  în profesie, astfel încât aceasta   să servească interesului public și să pună bazele  unei economii solide, orientate spre progres. Considerăm  că  în condițiile actuale, într-o lume  globalizată, este o provocare  și o mândrie  să fii expert contabil, calitate dobândită cu multă muncă, devotament, perseverență, dedicație”, se arată într-un comunicat de presă al CECCAR.
(L.Ș.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.