Continental pune lacătul pe ușă lăsând pe drumuri sute de arădeni

0
17938

Lovitură teribilă pentru sute de arădeni care  vor rămâne pe drumuri, după ce compania Continental a decis să închidă o fabrică din județul Arad. Aceasta va fi relocată într-un alt oraş. Fabrica  germană de componente pentru industria auto va închide sectorul de sisteme de inducţie din Nădab  şi va transfera operaţiunile spre fabrica de furtunuri din cauciuc de încălzire-răcire din Carei (Satu Mare), potrivit News.ro.  Transferul, argumentat prin scăderea cererii de anumite produse pe piaţă, urmează să fie derulat treptat, până la jumătatea anului viitor.

Astfel că peste 300 de oameni vor rămâne pe drumuri, fără loc de muncă. Decizia radicală a gigantului german, afectează sute de familii din Arad.

Cei de la Continental deţin şapte fabrici în România. Este vorba despre şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Compania are în România, peste 20.000 de angajaţi.

În acest moment, s-a decis ca activitatea fabricii din Nădab să fie transferată la unitatea de producţie în alt oraș. Celelalte sedii Continental din România nu vor fi afectate de acest transfer de activitate, mai spune sursa citată.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.