aradeancaaFabrica de păpuşi “Arădeanca” îşi continuă activitatea în paralel cu procedura de faliment şi cea de insolvenţă.

Conform Buletinului procedurilor de insolvenţă nr. 2642/10 februarie, SC Arădeanca SA va avea, în luna martie, un nou termen de judecată în calitate de debitor în proces cu mai mulţi creditori.

Printre aceştia, Comisia Naţională de Valori Mobiliare Bucureşti, Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad, Societatea de Investiţii Financiare Banat Crişana, Primăria Municipiului Arad şi Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Arad.

De asemenea, pe lista creditorilor care au cerut insolvenţa fabricii se mai află BRD Group Societe Generale Timişoara, A.F. Roman Aurica din comuna Deseşti, judeţul Maramureş, SC Depozitarul Central SA Bucureşti şi Fânaţă Octavian.

Conform purtătorului de cuvânt al Tribunalului Arad, Diana Dărăban, SC Arădeanca SA se află în procedură de faliment, pe rolul intanţelor arădene având loc, până acum, 12 termene de judecată în acest proces.

„În 17 mai 2012 a fost deschisă procedura de insolvenţă în paralel cu procedura de reorganizare conform planului de restructurare”, a precizat Diana Dărăban.

Reprezentaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad au precizat, în legătură cu acest caz, că toate licitaţiile organizate pentru recuperarea datoriilor fabricii nu au avut niciun rezultat.

„Au fost organizate mai multe licitaţii în urma executării silite însă nu s-a prezentat niciun ofertant”, a precizat Călin Arusti, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad.

Societatea Arădeanca SA a cerut deschiderea procedurii de insolvenţă în condiţiile în care nu mai putea achita datoriile exigibile faţă de furnizori, bănci şi stat, care însumau 1,45 de milioane de lei. Cele mai vechi datorii sunt din anul din 2011.

Directorul fabricii, Octavian Fânaţă, nu a dorit să comenteze în niciun fel procedurile situaţia actuală a fabricii.

Totuşi, o noutate ar fi aceea că păpuşile fabricate la Arădeanca SA Arad au fost scoase la vânzare online, pe site-ul allbizz.ro, unde pot fi comandate păpuşa Nadia, catalogată păpuşă de colecţie dar şi păpuşile Ancuţa şi Natalia şi Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici.

SC Arădeanca SA este deţinută de SIF Banat-Crişana (39,6%), trei acţionari PAS (40%) şi aproximativ 1.200 de persoane fizice, care au primit acţiunile în urma procesului de privatizare.

Recomandările redacției