primar Almas1 primar Almas2O scurtă discuție purtată cu Teodor Avram, primarul comunei Almaș a scos în evidență câteva aspecte de pe agenda de lucru a edilului almășan, aspecte din care rezultă că modernizarea comunei continuă.
– Cum vedeți derularea lucrărilor la obiectivele propuse pentru acest an, acum, că am ajuns la mijlocul lui?
– Vreau să vă spun că avem numeroase proiecte dar că mereu trebuie să apreciem în așa fel finanțarea, încât la orice lucrare începută să avem, pe percurs și posibilitatea terminării ei. Pentru că, și dacă tot așteptăm să avem toții banii grămadă… atunci nu mai facem nimic. Dar să știți că noi, totuși, avem bani pentru ce ne-am propus.
– Prin urmare, ce veți face concret în această a doua jumătate a anului în curs?
– Am în proiect să asfaltez strada numărul 3, în lungime de 750 m; avem o investiție prin care vom monta dale pe 1.800 m de șanțuri pluviale; vom realiza alți 900 m de trotuare în Almaș și Rădești. Avem, de asemenea, un proiect de lucrări de întreținere a străzilor laterale prin tratament dublu bituminos, lucrare ce va înlătura colbul de pe aceste străzi laterale; aceasta când voi avea o sursă sigură de bani. Tot atunci vom turna și un strat de asfalt.
Pe de altă parte, lângă sala de sport se finalizează un stadion cu 150 de locuri în tribună, care va avea și instalație de „nocturnă“. Acum se lucrează la procedura de punere pe SEAP; cu modernizare de străzi, prin asfaltare a 3 km în localitățile Almaș-Cil și Rădești. În curând se va da în folosință camera frigorifică de la Căminul Cultural din Almaș. Vă dați seama ce utilități vom avea aici când se vor organiza diferite evenimente mai ample la Căminul Cultural: nunți, botezuri onomastici etc. Avem unde depozita în condiții optime a produselor alimentare sensibile; nu vom mai fi nevoiți să aducem „hardughia“ aia frigorifică.
– Sunt programate și activități culturale?
– Așteptăm unele manifestări culturale precum „Târgul Cilului“ care va avea loc de Sfânta Maria – mai precis pe data de 18 august. Tot atunci avem și Festivalul fanfarelor care se va ține în Sala de sport din Almaș.
Ca o concluzie, noi ne-am străduit și am schimbat complet fața comunei. Cât despre cârcotași, ar fi bine să se uite și în curțile proprii. În comună se pot observa schimbările de cum intri în Almaș: la fiecare stâlp de curent electric este pus tricolorul românesc precum și câte un ghiveci de flori care sunt udate zilnic. De asemenea, aproape toate străzile sunt asfaltate în Almaș, în Joia Mare; în Rădești și în Cil mai sunt unele rămase. Iar modernizările continuă în comună.

Recomandările redacției