Contrabanda se intensifică: țigări ilegale transportate cu avioane „nedetectabile“, mașini oprite cu focuri de armă, saci abandonați la Hălmagiu

0
6465

Isteria contrabandei cu țigări cuprinde toată țara și parcă cei implicați în acest fenomen ilegal sunt tot mai greu de oprit. La începutul acestei luni, Glasul Aradului scria în exclusivitate despre cum au fost decoperite pe un teren împădurit și nelucrat din Hălmagiu sute de mii de țigarete de contrabandă, împădurite în nailon și abandonate acolo. Deocamdată oamenii legii fac cercetări, însă nu este exclus ca modul de operare să fie asemănător cu cel dintr-o altă parte a țării.

Încă un avion al contrabandiștilor ucraineni s-a plimbat nestingherit prin spațiul aerian al României: a aterizat în Suceava, a lăsat circa 100 de baxuri de țigări, apoi a decolat și a plecat spre Ucraina. Aeronava a fost capturată în Republica Moldova.

Avionul ucrainean An-2 a intrat în noaptea de 13 spre 14 septembrie în România, a aterizat undeva în județul Suceava pentru a lăsa țigările de contrabandă, după care a decolat și a zburat din nou prin spațiul aerian al României, intrând apoi în Republica Moldova, unde a fost prins pentru că a oprit pentru realimentare, probabil, scrie Obiectiv de Suceava.

La fața locului, polițiștii de frontieră au depistat și un vehicul cu combustibil pentru aeronavă, dar și un tractor.

Reamintim că, acum o lună, Ucraina a ridicat de la sol un avion de luptă MIG 29 pentru a forța să aterizeze o aeronavă care se întorcea din România.

Ministerul Apărării Naționale a recunoscut atunci că nu a putut detecta avionul clandestin An-2 care a intrat în România pentru contrabandă cu țigări, apoi a plecat înapoi în Ucraina, fiind alertat prin telefon de omologii ucraineni.

Focuri de armă în Maramureș

De asemenea, polițiștii de frontieră Maramureș au depistat în trafic două autoturisme încărcate cu aproximativ 29.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 331.500 lei. Pe timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, deoarece cei doi şoferi nu s-au oprit la semnalele regulamentare, fiind trase mai multe focuri de armă spre pneurile mașinilor. Cei doi conducători auto au fost reținuți pentru 24 de ore.

Țigările de la Hălmagiu

La începutul lunii septembrie, într-o pădurice din Hălmagiu, a fost descoperită o cantitate impresionantă de țigări de contrabandă. Zona în care au fost abandonate țigările este cunoscută de localnici drept Frunză Verde.

Țigările au fost descoperite într-o pădurice, pe un teren nelucrat. Erau pe jos și împăturite atent cu nailon.

Țigările au fost descoperite, total din întâmplare, de către o persoană care trecea pe acolo și care inițial a crezut că este vorba despre niște animale moarte, care au fost acoperite. Poliția din Hălmagiu a fost prima care a ajuns la locul faptei și a sesizat că este vorba de fapt despre o cantitate uriașă de țigări de contrabandă.

În urma unor activități desfășurate în ultima perioadă, în dimineața zilei de 4 septembrie a.c., polițiștii au depistat, la liziera unei păduri din localitatea Hălmagiu, mii de cartușe de țigarete abandonate, ambalate în saci de plastic.

După inventarierea acestora, s-a constatat că este vorba de 22.714 pachete, conținând 454.280 de fire de țigarete, netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă, susțin polițiștii arădeni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.