Sergiu Mârza și Adrian Rus au fost trimiși în judecată, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Arad în data de 21 mai a.c.. Totodată, în cursul zilei de miercuri, celor doi inculpați le-a fost respinsă cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. În aceste momente, procesul este în fază de cameră preliminară, pe parcursul căreia este verificată legalitatea administrarea mijloacelor de probă.

Amintim că un poliţist de la Rutieră a ajuns în data de 30 martie a.c., la audieri, fiind cercetat într-un dosar de contrabandă cu ţigări. Circa 220 de baxuri de ţigări au fost capturate pe Centura Aradului. Procurorii ne-au confirmat că acesta a fost și reținut pentru 24 de ore. „A fost reținut și urmează să fie prezentat de colegii de la Parchet cu propunere de arestare preventivă pentru contrabandă cu țigări”, ne-a declarat Andreea Ailioaie, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad. Polițistul în cauză este agentul șef adjunct Sergiu Mârza, de la Poliția Rutieră Arad.

Ulterior, suspectul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Arad a dispus măsura privativă în cazul acestuia. „Documentarea activității infracționale a fost desfășurată de polițiștii din cadrul IPJ Arad. Cercetările se desfășoară sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad”, a declarat inspector de poliție Adine Aconstantinesei, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad. Astfel, au fost descoperite 220 de baxuri de țigări, în valoare de peste 200.000 de lei, adică în jur de 42.000 de euro. Totodată, persoana în cauză se afla pe scaunul din dreapta al autoutilitarei în care au fost găsite țigările. El ar fi încercat să fugă, dar a fost prins de oamenii legii. Întreaga cantitate de țigări a ajuns în curtea Poliției, unde a fost depozitată.

Totodată, în data de 11 aprilie a.c., a fost prins și șoferul autoutilitarei care se sustrăgea urmăririi penale, mai exact a reușit să fugă când Sergiu Mârza a fost prins. Astfel, polițiștii au depistat un autoturism parcat în afara părții carosabile, pe DN 69, pe raza localității Vinga, despre care exista suspiciunea că ar fi fost condus de un bărbat căutat de autorități. La vederea polițiștilor, bărbatul a intenționat să plece, fiind blocat de o patrulă de poliție la puțin timp după ce s-a pus în mișcare. În urma identificării conducătorului auto, în persoana unui bărbat de 33 de ani, din Arad, s-a constatat că acesta are dreptul de a conduce suspendat și că se sustrage urmăririi penale într-un dosar penal de contrabandă cu țigarete, cercetat sub coordonarea directă a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Recomandările redacției