Contracandidaţii lui Mladin la şefia ISJ dau asigurări că nu vor părăsi sala de concurs

0
282

concurs

Mâine are loc concursul pentru ocuparea postului de inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad. Sunt înscrişi în cursă trei candidaţi: Claudius Mladin – actualul inspector general, Anca Stoenescu – directoarea Grupului Şcolar de Industrie Alimentară Arad şi Corneliu Toma – profesor de matematică la Liceul de Muzică Sabin Drăgoi.

Cei trei candidaţi vor susţine trei probe de concurs pentru ocuparea postului de inspector general al ISJ: probă scrisă, evaluare CV şi interviu. Pentru a fi declarat admis, candidatul trebuie să obţină minimum nota 7 la fiecare probă şi media generală 7. Orice notă mai mică de 7 la oricare din cele trei probe generează descalificarea candidatului, chiar dacă media generală ar fi mai mare de 7”, ne-a declarat profesoara Mariana Tocaciu, purtătoarea de cuvânt a ISJ Arad.

Concursul se desfăşoară în Bucureşti, la sediul Ministerului Educaţiei, iar prima probă începe la ora 10.00.

Cei trei candidaţi îşi doresc cu ardoare să preia conducerea inspectoratului şcolar şi s-au pregătit ca atare. „Sunt în drum spre Bucureşti, mă aflu la volan, iar fiul meu îmi citeşte întrebările. Sunt hotărât să particip la concurs şi m-am pregătit foarte bine. M-am înscris în această cursă pentru mine, pentru cariera mea, pentru CV-ul meu. Toată puterea şi experienţa de 25 de ani la catedră mi-o voi pune în slujba învăţământului. În principiu, dacă voi ajunge inspector general, îmi propun să preiau ceea ce este şi să optimizez. Nu sunt un om al schimbărilor doar de dragul de a schimba. În ceea ce priveşte concursul nu îmi este frică decât de mine. Nu concep să mă retrag din examen, indiferent de gradul de dificultate al întrebărilor. Chiar dacă voi lua nota 4, deşi nu cred având în vedere cât de mult m-am pregătit, însă şi eu am dat note de 4 în cariera mea de profesor, îmi voi asuma rezultatul. Nu voi recurge la nici un fel de şiretlicuri şi nu voi părăsi sala de examen. Oricum, sunt decis să mai candidez şi în viitor în cazul în care nu voi câştiga acum, nimic nu mă va opri să îmi îndeplinesc scopul. Nu sunt susţinut de nici un partid, dar din experienţa concursului trecut s-a putut observa că asta nu a contat deloc“, ne-a declarat Corneliu Toma.

La fel de decisă să nu părăsească sala de examen este şi reprezentanta sexului frumos în fruntea ISJ Arad. „Am cel mai bun CV dintre toţi candidaţii. Sunt singurul profesor-doctor dintre cei trei şi predau ca lector şi în învăţământul superior. Proba scrisă este însă una foarte grea şi mă dezavantajează total. M-am gândit şi pe ultima sută de metri să intru în cursă, iar materialul este uriaş de învăţat. Nu prea am avut timp la dispoziţie. M-am decis totuşi să intru în competiţie deoarece am vrut să văd dacă corespund cerinţelor Ministerului Educaţiei, a fost mai mult o provocare. De cinci ani sunt director la Grupul Şcolar de Industrie Alimentară Arad şi am realizat foarte multe din această funcţie, la fel cum sunt sigură că o voi face din poziţia de inspector general. Dacă însă la concurs voi obţine nota 5 sau 2 nu am nici un fel de problemă să fie făcută publică. Îmi voi asuma rezultatul. Dacă totuşi voi observa că nu ştiu răspunsul la nici o întrebare nu va avea rost să mai zăbovesc prin sala de examen şi voi ieşi. Cu siguranţă însă motivul va fi că nu am ştiut şi nu că «nu m-am simţit bine»“, ne asigură Anca Stoenescu.

Nici măcar Claudius Mladin, principalul favorit al competiţiei, nu este prea încrezător în proba scrisă. „Este foarte mult de învăţat, aproape trei mii de pagini. Sper să fie totul bine. Nu ştiu dacă voi părăsi sala de concurs sau nu. Voi vedea atunci“, ne-a răspuns sincer actualul şef al ISJ.

Concursul de la Bucureşti se desfăşoară între 27 iulie şi 7 august, pentru mai multe inspectorate şcolare din ţară. Până acum au căzut examenul inspectorii generali aflaţi pe post din Capitală, Ilfov sau Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.