exercitiu 1[1]

Miercuri dimineață în zona Malul Mureșului – Parcul Copiilor – Bulevardul Dragalina din municipiul Arad s-a desfășurat exercițiul de protecție civilă „Mureș 2015” care a constat în simularea unor intervenții pentru contracararea riscului de inundații la nivel local urban.

Exercițiul s-a desfășurat în cadrul proiectului „ACHELOUS” co-finanțat prin Instrumentul Financiar pentru Protecție Civilă al Comisiei Europene. Aradul este partener în proiect cu municipalități și instituții din Italia, Grecia, Bulgaria, Macedonia, Ungaria si Croația, ai căror reprezentanți s-au reunit la Arad pentru acest exercițiu.

Scenariul de intervenție a avut în vedere închiderea unei breșe în dig, asigurarea impermeabilităţii digului, stoparea înfiltraţiilor prin construirea unui dig de contrapresiune precum și salvarea unor persoane accidentate în timpul intervenției, asigurarea asistenței de prim ajutor și transportarea la unități medicale.

De asemenea a avut loc evacuarea persoanelor din zonă, respectiv două grupuri de elevi de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”.

La exercițiu au participat personal și tehnică din cadrul următoarelor structuri:

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Arad, Serviciile de Voluntariat pentru Situații de Urgență din localitățile membre ale Centrului Local de Risc Arad (Nădlac, Păuliş, Pecica, Lipova și Arad), S.C. Gospodărirea Comunală S.A. Arad, S.C. Compania de Transport Public Arad S.A., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Vasile Goldiş” al Judeţului Arad, Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare, Descarcerare Arad, Crucea Roşie – Filiala Arad, Serviciul de Ambulanță Județean Arad, Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, Poliţia Locală Arad, Inspectoratul Județean de Poliție Arad, Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad, Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” Arad.

Recomandările redacției