Contractul pentru noul Spital de Psihiatrie de la Căpâlnaș a fost semnat

0
817

Un nou spital de psihiatrie în Căpâlnaș, Birchiș ar urma să fie construit, pe fonduri primite prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Consiliul Județean (CJA) Arad a semnat un contract pentru construirea noului spital de psihiatrie din Căpâlnaș, în valoare de 4,5 milioane de euro, cu o contribuție a CJA de 120.000 de euro.

Noul Spital de Psihiatrie va avea 75 de paturi, iar garanția lucrării este de 10 ani. Termenul de execuție este de 24 de luni. Spitalul va fi construit de aceeași firmă care a realizat și Spitalul TBC.

Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaș funcționează în prezent într-o clădire retrocedată, monument istoric, unde posibilitățile de recompartimentare, amenajare sau extindere sunt limitate, dacă nu chiar interzise – potrivit reprezentanților Consiliului Județean. „Aici nu sunt asigurate circuitele funcționale cerute de legislația în vigoare, de aceea a fost necesară construirea unei alte clădiri, unde să funcționeze o bucătărie, o farmacie, saloane, spații pentru petrecerea timpului liber, ergoterapie, cabinete, spații de izolare psihiatrică, epidemiologică, terenuri în aer liber”, a declarat Claudia Hotăran, manager al Spitalului de Psihiatrie Căpâlnaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.