Contractul pentru Pasajul pe centura municipiului a fost parafat în sfârșit, la jumătatea acestei săptămâni. Lucrările ar urma să înceapă în curând, iar termenul pentru finalizarea acestora este 12 luni. Proiectul pentru pasaj a trecut printr-o tevatură, contractul fiind reziliat acum câțiva ani de zile, pe fondul problemelor cu firma Confort SA. Anunțul a fost făcut de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Miercuri, 11 aprilie 2018, s-a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la obiectivul ,,Pasaj denivelat pe centura de ocolire Arad (DN7 km 540+248) peste CF Arad – București” cu firma Implenia Baugesellschaft m.b.H. Valoarea contractului este de 25.665.184,89 (TVA inclus), cu o durată de execuție de 12 luni și o perioadă de garanție a lucrărilor de 24 de luni.
Proiectul prevede o lungime de 722 metri, din care, lungimea pasajului va fi de 322 metri, iar a rampelor de 400 metri. Lățimea pasajului va fi de 13,60 de metri și va cuprinde două piste de bicicliști.
„Precizăm că, anterior, acest obiectiv a fost contractat cu Asocierea SC CONFORT S.A. Timişoara și S.C. VEL SERVICE S.A. Bucureşti, contractul fiind reziliat pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale, înce­pând cu data de 28.11.2014. La data rezilierii contractului, lucrările la obiectiv erau reali­zate în proporție de 21%. Lucrările rămase de executat până la finalizarea obiectivului constau în: devieri şi protejări ale reţelelor electrice, de apă, telecomunicaţii, iluminat pasaj; lucrări pasaj constând în continuarea unor lucrări la pilele pasajului, tablier, grinzi, benzi pentru bicicliști, rampe. Fina­lizarea proiec­tului este im­portantă pentru desfășurarea fluentă și în condiții de siguranță a circulației pe DN7. În acest moment, circulația peste calea ferată Arad – București impune circa 74 de închideri ale barierei de tip SAT, cu o durată medie de închidere a barierelor de 170 de minute în 24 de ore, fapt ce conduce la înregistrarea zilnică a unor importante pierderi în exploa­- tare, din cauza staționării autovehiculelor la barieră”, au precizat reprezentanții CNAIR SA.

Recomandările redacției