Contraindicații pentru murături. Bolile care nu vă permit să le mâncați

0
188

Este sezonul murăturilor! Românii pun borcane întregi cu gogonele, castraveți, conopidă și gogoșari la murat, pentru a avea pe masă toată iarna. Dar, nu oricine le poate consuma! Sunt boli care nu vă permit să le mâncați.
Murăturile sunt nelipsite de pe mese în timpul sezonului rece, iar me­dicii spun că cele obținute prin fermentare reprezintă una dintre ele mai sănătoase garnituri.
Beneficiile murăturilor
Datorită aportului de probiotice, vitami­na C, fibre solubile și insolubile, murăturile sunt o sursă generoasă de antioxidanți, ajută digestia, protejează ficatul, calmează crampele musculare, rehidratează rapid și scade nivelul de colesterol din sânge.
Însă le pot face și rău persoanelor cardiace și hipertensive. Acestea nu trebuie să consume murături, din cauza cantității mari de sodiu pe care o conțin.
Contraindicații pentru murături
Potrivit doc.ro, un castravete murat con­ține între 500 și 1.100 grame de sodiu, ceea ce înseamnă mai bine de jumătate din doza zilnică permisă.
De asemenea, cei care au probleme renale au interzis la murături. Sarea din le­gu­me și din zeamă solicită foarte tare rinichii afectați de anumite afecțiuni, precum rinichi polichistic sau insuficiență renală cronică.
Sunt contraindicate și persoanelor care suferă de gastrită sau ulcer. Murăturile cresc riscul apariției cancerului la stomac prin posibila iritație permanentă a stomacului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.