Controale în piețele arădene, pentru respectarea măsurilor anti-Covid-19

0
602

Piețele agroalimentare arădene sunt în vizorul autorităților arădene chiar zilele acestea, după ce, Direcția de Sănătate Publică Arad, împreună cu reprezentanții structurilor MAI au ajuns la concluzia că nu se respectă regulile pentru limitarea virusului.

La Prefectură a avut loc la începutul săptămânii, o întâlnire cu conducerea Direcției de Sănătate Publică, reprezentanții Instituției Prefectului, ai structurilor MAI și medici epidemiologi. Tema principală a dezbaterii a fost legată de respectarea măsurilor prevăzute de ordonanța militară, la nivel de Arad. Autoritățile au depistat nereguli și sunt de părere că în piețe nu respectă regulile. „Am avut o dezbatere pe tema măsurilor restrictive pentru limitarea răspândirii COVID-19. Am reiterat chiar inițiativa de supraveghere a respectării acestor măsuri prevăzute de ordonanță. Acestea necesită a fi respectate în perioada următoare. În piețe nu prea se respectă distanțarea socială, astfel că, am hotărât că vom face din nou controale“, a susținut Horea Timiș, directorul Direcției de Sănătate Publică Arad. Controalele nu vizează doar piețele alimentare, ci și alte aglomerări în zone comerciale.

Subliniem că, operatorii economici care comercializează alimente și produse de strictă necesitate și care își desfășoară activitatea în condițiile dispuse prin ordonanțe militare în perioada stării de urgență trebuie să își organizeze programul de lucru pentru a facilita și a asigura, cu prioritate, accesul persoanelor de peste 65 de ani în intervalele orare 07.00-11.00 și 19.00-22.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.