Controale în rândul transportatorilor, dar și a celorlalți șoferi, în tot Aradul

0
529

De când polițiștii au putut să revină ușor la programul lor obișnuit, mai multe acțiuni au fost desfășurate prin Arad și nu numai. Acestea s-au întins pe toată raza județului. Multe au avut ca și ținte transportatorii de mărfuri, pescarii ilegali și transportatorii de material lemnos. 

„Polițiștii Serviciului Rutier împreună cu reprezentanți ai Consiliului Județean Arad, cu echipament mobil de cântărire, au desfășurat, între orele 05:00 – 07:00, o acțiune pe raza județului, pe D.J. 682 Zăbrani – Lipova, pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă legislația privind transportul de marfă. Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale conform O.G. 43/1997, pentru depășirea tonajului, în valoare totală de 12.000 de lei. Activitățile vor continua și în perioada următoare”, au declarat reprezentanții IPJ Arad în urma acțiunii care a avut loc. 

Mai mult de atât, de miercuri până joi, într-un interval de 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni. De această dată, acestea au avut ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. De când s-a ridicat starea de urgență, atât în Arad, cât în toată țara, au avut loc mai multe accidente grave sau, în cazurile fericite doar niște tamponări, dar și acestea violente, chiar și cu mașini răsturnate.
„Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 161 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 85.000 de lei. Dintre acestea, 57 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 104 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 13 permise de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare”, au mai adăugat reprezentanții IPJ Arad cu privire la acțiunile efectuate în scopul combaterii accidentelor rutiere. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.