Controale pentru verificarea modului în care au fost salubrizate cursurile de ape, în Bazinul Hidrografic Mureș și Crișuri

0
226

În baza ordinului Prefectului județului Arad, Toth Csaba,  a fost constituită o comisie mixtă de control pentru verificarea modului în care au fost salubrizate cursurile de ape și au fost întreținute  șanțurile și rigolele în localități.

 Comisia de verificare este constituită din reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu- Comisariatul Județean Arad, Serviciul de Gospodărirea a Apelor Arad, ISU-Arad, Instituția Prefectului Arad și Garda Forestieră.

Astfel,  în perioada 18.05-25.05.2021, au fost efectuate controale în  Bazinul Hidrografic Mureș, respectiv pe CL Păuliș, Lipova, Bârzava, Conop,Vărădia de Mureș și Petriș.

Datorită cantităților mari de precipitații din ultima perioadă, au fost constatate, pe unele porțiuni ale cursurilor de apă, cantități de material lemnos care îngreunau scurgerea apelor.

Au fost dispuse primăriilor UAT-urilor pe raza cărora s-au constatat respectivele depuneri, salubrizarea și curățarea de urgență a albiilor, în caz contrar urmând a fi aplicate sancțiuni conform prevederilor legale.

 Controalele vor continua în perioada următoare pe cursurile de ape situate în Bazinul Hidrografic Crișuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.