Controalele autorităților s-au lăsat cu mai multe amenzi și avertismente

0
632

Începând cu data de 3 iulie a.c., timp de două săptămâni, polițiști din cadrul IPJ Arad, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului desfășoară, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber.

După activitățile desfășurate ieri, 8 iulie, până în această dimineață, la nivelul județului nostru au fost verificate 298 de obiective sau locații, din care 275 au fost vânzători sau comercianți ambulanți. De asemenea, au fost verificate și 405 mijloace de transport în comun. Au fost legitimate 13 de persoane fizice, iar 4 societăți comerciale sau persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor de prevenire în contextul stării de alertă. Nu s-au înregistrat apeluri la linia Tel Verde pentru semnalarea nerespectării măsurilor stabilite în contextul stării de alertă.

În urma tuturor verificărilor au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 54 au fost avertismente aplicate unor operatori economici pentru organizarea de activități în spațiul public, privat sau închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții.  Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, valoarea totală a amenzilor fiind de 3.500 lei.

Astfel de activități vor avea loc zilnic, în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. 

Autoritățile precizează că persoanele beneficiare ale suspendării temporare a măsurii de izolare la domiciliu sau carantină, în situația în care în decursul celor 14 zile de la revenirea în țară sau de la ultimul contact cu un caz confirmat, devin pozitive pentru virusul SARS-CoV-2 și nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii bolii, riscă să intre sub incidența legii și să sufere consecințele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.