Controalele ISU în localurile din Arad au culminat cu amenzi de zeci de mii de lei

0
284

Inspectorii ISU continuă controalele în cluburile şi barurile din Arad, mai mulţi proprietari fiind amendaţi pentru neregulile depistate. Astfel, în perioada 15.11.2015 – 22.11.2015, au continuat activităţile de control ale ofiţerilor şi subofiţerilor din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad la societăţi comerciale cu domeniul de activitate „alimentaţie publică”: cluburi, discoteci, baruri, restaurante.

Au fost executate controale atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte la locaţiile care îşi desfăşoară activitatea doar noaptea. Inspectorii au verificat 7 de societăţi comerciale unde au fost depistate 20 nereguli: lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu; deficienţe privind organizarea apărării împotriva incendiilor; lipsa sau reducerea gabaritului căilor de evacuare; deficienţe privind existenţa şi funcţionalitatea mijloacelor tehnice de apărarea împotriva incendiilor. Pentru aceste nereguli au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 63.500 lei. O parte din nereguli au fost sancţionate cu avertisment sau remediate pe timpul controlului. Nu s-a luat măsura opririi activităţii nici unui agent economic.

Solicitarea avizului

În conformitate cu prevederile Legii nr. 307/2006, cu modificările şi completările ulterioare, proprietarul ori beneficiarul construcţiei are obligaţia să solicite şi să obţină avizul înainte de începerea lucrărilor execuţie la construcţii noi, de modificare a celor existente şi/sau la schimbarea destinaţiei acestora. Totodată, proprietarul ori beneficiarul are obligaţia obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu înainte de punerea în funcţiune a clădirilor ori spaţiilor amenajate în clădiri care intră sub incidenţa HGR nr. 1739/2006 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu, cu modificările şi completările ulterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.