La finele acestei luni, se încheie controalele la agricultorii care au primit fonduri pe suprafață. Conducerea Agenției de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunțat că aceste controale se vor încheia la timp în județul nostru, fără întârzieri. Potrivit directorului APIA Arad, Alin Triponescu au fost depistate unele neclarități la fermieri însă, un bilanț clar va putea fi realizat abia la începutul lunii octombrie. Agricultorii se mai pot aștepta

Până să fie finalizate verificările pentru cele mai importante subvenții, reprezentanții APIA anunță că efectuează plata ajutorului de stat pentru ameliorarea raselor de animale. „Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că se va efectua plata ajutorului de stat pentru ameliorarea raselor de animale, pentru serviciile prestate în luna iunie și trimestrul II al anului 2019. Suma totală autorizată la plată este de 12.897.206,18 lei și se acordă de la bugetul de stat“, au anunțat reprezentanți ai APIA.

Județul nostru nu este printre județele cu cele mai multe cereri depuse, situându-se pe undeva pe la jumătatea clasamentului pe țară. Anul acesta, în județul Arad, un număr 21.060 de fermieri arădeni au depus cereri de plată pe suprafață, pentru un total de 360.528,82 de hectare.

Judeţele cu cele mai multe cereri înregistrate sunt Suceava (46.475 cereri), Dolj (36.029 cereri), Bihor (35.446 cereri), Maramureş (33.822 cereri) şi Botoşani (32.778 cereri).

Recomandările redacției