Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a explicat într-un comunicat de presă care a fost postat pe site-ul instituției, despre incidentul din casa fetei de 17 ani. Asta după ce informațiile au apărut joi în presa locală. Poliția știa despre caz din data de 22 septembrie, însă cauza penală a fost înregistrată, pe 29 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad. Față de cei doi s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 zile.

„Având în vedere informaţiile apărute în presa locală referitoare la cauza penală privind un conflict violent între două persoane minore de sex feminin de 17 şi 15 ani, eleve ale unui liceu din municipiul Arad, conflict care a fost filmat cu telefonul de către o a treia persoană majoră de sex masculin, Biroul de Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarea observaţie:

La data de 22.09.2022, organele de poliţie din cadrul I.P.J. Arad au fost sesizate cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de loviri şi alte violenţe, prevăzută şi pedepsită de art. 193 Cod penal, reclamându-se violenţe fizice asupra unei persoane de sex feminin minore, exercitate de către o altă persoană de sex feminin minoră.

La data de 28.09.2022, s-a dispus începerea urmării penale in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe,  faptă prevăzută de art. 193 alin. 1 Cod penal şi instigare la loviri sau alte violenţe, faptă prevăzută de art. 47 Cod penal raportat la art. 193 alin. 1 Cod penal.

La data de 29.09.2022, cauza penală a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, respectiv în jurul orei 14:00, cu ocazia solicitării scrise formulate de organele de poliţie cu privire la înregistrarea sesizării şi atribuirea numărului unic. În aceeaşi dată, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penală faţă de doi suspecţi.

În data de 29.09.2022, în jurul orei 21:00, organele de poliţie au dispus reţinerea pe o durată de 24 ore a celor doi suspecţi.

În data de 30.09.2022, Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale în cauză. Ulterior, faţă de cei doi inculpaţi, s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 zile”.

Urmărirea penală continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale. Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Mama agresoarei a declarat că ea nu știe nimic, deoarece nu se afla acasă în momentul în care a avut loc bătaia.

Recomandările redacției