Un al treilea agent de pază este cercetat penal în dosarul celor doi bodyguarzi bătăuși de la barul Unic.  Ca urmare a activităților desfășurate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, cel de-al treilea bărbat implicat în evenimentul care a avut loc în data de 26 ianuarie, în localul de pe Bulevardul Revoluției din municipiu și cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de  purtare abuzivă și tulburarea ordinii și liniștii publice, a fost reținut pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Arad, bărbatul de 27 de ani a fost introdus de polițiști în arestul IPJ Arad, iar în dimineața zilei de 1 martie a fost prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă. Magistrații au dispus măsura controlului judiciar pentru 31 de zile.

Amintim că doi agenți de pază, angajați ai unei firme din Arad, sunt cercetați pentru purtare abuzivă și tulburarea liniștii publice, după ce, fiind chemați să aplaneze un conflict, au bătut măr scandalagiii. „Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au identificat şi reţinut doi bărbaţi, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de purtare abuzivă și tulburarea ordinii și liniștii publice, a declarat inspector principal de poliție Lorena Radu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că în dimineaţa zilei de 26 ianuarie a.c., bărbaţii de 27 şi 32 de ani, ambii din Arad ar fi fost solicitaţi de un alt bărbat, angajat al unui local de pe Bulevardul Revoluţiei din municipiu, să intervină în vederea aplanării unui conflict spontan izbucnit în incinta aceluiaşi local. În fapt, cei doi, angajaţi ai unei societăţi comerciale specializate în asigurarea de servicii de pază şi protecţie, ar fi aplicat cu pumnii şi picioarele mai multe lovituri la nivelul corpurilor persoanelor vătămate, cauzându-le astfel multiple leziuni fizice.

De asemenea, din cercetări a reieşit că cei bănuiţi de comiterea activităţii infracţionale ar fi utilizat asupra a două dintre victime şi un spray iritant lacrimogen. În baza probatoriului administrat, în seara de 20 februarie a.c., poliţiştii au dispus reţinerea celor în cauză pe bază de ordonanţă de reţinere, urmând  să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă și tulburarea ordinii și linistii publice. Cei doi sunt cercetați sub control judiciar pentru 40 de zile.

Recomandările redacției